Doa Perjuangan Imam Mahdi

Kongsikan kepada yang lain
Share

ImageYa Allah engkau adalah keselamatan.Maka keselamatan itu hanyalah dari Mu dan oleh Mu.

Engkau juga Ya Allah Maha Suci lagi Maha Tinggi sedangkan kami hamba-hambaMu, adalah Maha tersilap lagi Maha hina dina.

 

Oleh itu kebesaran dan kemuliaan itu sebenarnya hanyalah hak Mu Allah. Sebab itu kami berjanji bahawa kami akan sungguh-sungguh mendengar dan akan sanggup untuk taat setaat-taatnya pada Mu dan kepada orang-orang Mu.  

 

Maka kami mohon Ya Allah sudilah dikau taubatkan kami dan ampunkan lah dosa-dosa kami, kerana bukankah kau akan kembalikan kami pada Mu Ya Allah.

 

Tuhan, datangkanlah terus menerus pertolongan Mu kepada jemaah RSA, para Ikhwan dan Asoib juga kepada semua pejuang-pejuang yang ikut memperjuangkan keagungan Allah dan Rasul.  

Dan dengan kuasa Mu itu binasakanlah orang-orang kafir harbi, orang-orang syiah, wahabi, orang-orang Yahudi dan Nasrani yang telah sangat-sangat menyakiti dan merosakkan agama Allah dan Rasul atas nama agama Islam.  

Tolong hancurkanlah musuh-musuh Mu itu Ya Allah. Kenapa engkau sanggup di hina begitu lamanya oleh hamba-hambaMu Tuhan?.  

Dan tolonglah kami terhadap kejahatan-kejahatan yang mereka timpakan kepada kami Ya Allah. Bukankah engkau mempunyai kuasa Arasy yang Agong?  

 

Mohonlah di pecah belahkan musuh-musuh itu, bubarkanlah perhimpunan-perhimpunan mereka, kecilkan lah bilangan mereka, goncangkan dan runtuhkanlah kedudukan dan kuasa mereka, dan mengapa tidak kau turunkan azab yang pedih kepada mereka untuk rentikan sikap keterlaluan dan kekejaman mereka pada Mu, pada agama Mu dan pada orang-orang Mu?

 

Tolong lakukanlah Ya Allah, dengan sifat Maha menyelamat Nya Engkau. Selamatkan kami, selamatkanlah mereka juga Tuhan.

Kami memohon lagi dan sebagai akhirnya Ya Allah. Tolonglah kami Tuhan 3x terhadap kekejaman kaum yang kafir itu. Dan untuk itu ampunkalah dosa-dosa kami, dan matikanlah kami dengan mati syahid atau mati sebagai orang Mu Tuhan.

 

Kabulkan lah Ya Allah atas nama RSA, seluruh keluarga dan sahabat baginda. Oleh itu selamatkanlah pula Abuya, Saidi seluruh keluarga dan jemaah mereka termasuk seluruh ahlul bait, Ya Allah selawatkanlah dan selamatkanlah Nabi kami Nur Muhammad Nabi roh, Nabi akhir zaman, seluruh keluarga dan sahabat Baginda.  

Maha Suci diKau Ya Allah, daripada segala sangka jahat mereka padaMu. Rasul-rasul itu pasti selamat dan Allah adalah Tuhan (Owner) bagi seluruh alam. Amin.

 

Kongsikan kepada yang lain
Share

anjang

Seorang hamba Allah yang sedang berusaha mendapatkan rasa takutkan Allah dan rindukan Nabi.

3 thoughts on “Doa Perjuangan Imam Mahdi

 • July 15, 2012 at 7:03 pm
  Permalink

  Assalammualaikum&Selawat dari ana.Sungguh Cantik & Hebat DOA ini.Jazakullahu Khair,Ustadz.
  Fi Amanillah,Syukran,Selawat & Salam dari ana.

  Reply
 • July 20, 2012 at 3:24 am
  Permalink

  Basmallah…doa perjuangan Imam Mahdi mengaitkan mimpi seseorang bersama Rasulullah SAW, Saidi Imam Mahdi dan Abuya PBT pada masa yang lalu…

  Reply
 • October 23, 2012 at 10:35 am
  Permalink

  Doa yang aneh, kalian menyerukan hancurkan orang-orang Syi’ah melalui Imam Mahdi, padahal Imam Mahdi itu Imamnya orang Syi’ah dan Syi’ah lah Islam yang sebenarnya, karena itu Syi’ah yang paling benar dalam mengetahui siapa itu Imam Mahdi, bila dia dilahirkan, di mana dan dari keturunan siapa…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *