***Berperang Dengan Yahudi di Batu Hampar***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Saam ceria.
Dalam suhu yang sejuk 8 darjah Celsius ni, di awal 3 pagi kami kena bangun untuk tunaikan tanggung jawab pada Tuhan dan manusia. Setelah melepasi kedinginan air di ‘hammam’, menapak keluar merempuh kesejukan luar rumah. Destinasi pagi ini ialah Queen Alia Internasional Airport (QAIA) kerana menghantar Fakhrur Mizan untuk terbang ke Kaherah, Mesir. Naik Royal Jordanian. Tiketnya JD150. Oleh kerana nilai RM jatuh, harganya jadi mahal bagi kita iaitu lebih RM700, walhal Mesir bukan jauh sangat dari Jordan.

Anjang ikut sekali, tumpang kereta ni. Melihat suasana Jordan yang sunyi sebelum Subuh. Di satu simpang trafik light terdapat 5 orang yang sedang memasang banner. Seorang sedang memanjat tiang, 3 membantu, seorang lagi duduk mencangkung memegang gulungan banner yang lain. Rupanya mereka memasang banner pembukaan pasaraya. Oleh kerana lampu merah agak lama, anjang membuka cermin mengucapkan, “Mubarak! Mubarak!” satu ucapan yang sangat menggembirakan mereka, lalu dijawab sambil tersenyum, “Allah yubarik fik!”

Menggembirakan hamba-hamba Allah itu tugas kita semua. Tapi yang tak menggembirakan anjang, orang Jordan amat berbangga dengan bahasa barat, sedangkan Bahasa Arablah yang paling mulia kerana disukai oleh Rasulullah SAW. Mula-mula anjang ingatkan nama pasaraya tu syamail (kesempurnaan), tapi En Zul kata, namanya ‘smile’. Senyuman tapi ditulis dalam tulisan Arab. Begitulah umat Islam di seluruh dunia telah ditawan. Menggunakan bahasa sendiri pun rasa rendah diri.

En Zul akan drop anjang dan En Lan di Jerash. Dia dan Fakhrur terus ke Airport. Anjang nak ambil berkat anak-anak di Jerash yang mempertahankan Islam. Jerash ada ladang zaitun, anggur yang buah-buahan ini disebut di dalam Al Quran. Ada tanaman lemon, oren. Ada restoran masakan Arab bertaraf 3 bintang. Ada khidmat hiburan Islam yang moden oleh GH dan jangan lupa ada ternakan kuda yang merupakan sunnah Nabi.

Permusuhan yahudi terhadap Allah dan Rasul hingga ke peringkat yang tak boleh digambarkan. Yahudi kata Allah miskin. Yahudi bunuh para nabi. Tak dapat nak bunuh Nabi Muhammad SAW, seluruh sunnah baginda ingin dihapuskan termasuk sunnah berkuda. Mereka rancang agar ianya hanya dikuasai oleh orang-orang yang kaya raya dan raja-raja. Diburukkan pandangan orang mengenai kuda bila dikaitkan dengan perjudian yang ‘dihalalkan’.

Abuya melalui GISB (sekarang GISB Holdings Sdn Bhd) mengembalikan ingatan umat islam terhadap Rasulullah SAW dengan mengadakan ternakan kuda di merata dunia. Di Mekah, Jordan, Mesir, Australia, Indonesia dan Malaysia. Pagi ni anjang dapat iklan perkhidmatan mengamalkan sunnah berkuda di Batu Hampar. Ya, satu berita gembira buat umat Islam di sekitarnya dan penderitaan buat yahudi. Kuda sudah boleh ditunggangi hanya serendah RM5, walaupun kos penyelenggaraan nya mencecah ribuan RM. Itu yang dinamakan ‘Joyride’. Adapun bagi ibu bapa yang ingin anak-anaknya mahir menunggang kuda, perlu mendaftar di sekolah latihan berkuda Ikhwan. Yuran untuk ‘Riding School’ ini ialah RM120 untuk 4 sesi latihan. Memang tak cukup dengan 4 kali latihan untuk mahir menunggang kuda, tetapi memadailah untuk mula berjinak dengan sunnah yang dimusuhi oleh yahudi laknatullah.

Mari mencintai sunnah Rasulullah SAW agar kita perolehi rindu serindu-rindunya pada baginda. Mari menentang pemikiran, budaya, hiburan, cara hidup yang ditaja oleh yahudi. Islam akan menang dan tak kalah-kalah lagi.

Ampun maaf.

Musolla Jerash, Jordan.
4.24am, Feb 12, 2014

Kongsikan kepada yang lain
Share

anjang

Seorang hamba Allah yang sedang berusaha mendapatkan rasa takutkan Allah dan rindukan Nabi.

3 thoughts on “***Berperang Dengan Yahudi di Batu Hampar***

 • February 13, 2014 at 6:45 am
  Permalink

  Elok sangatlah tuh…
  Bukan saja dapat tegakkan sunnah Nabi..tp yg syoknya dpt lawan yahudi laknatullah tu…
  Jangan lupa gak lawan yahudi maknanya dpt lawan wahabi and the gang sekali gus..
  Tahniah GISB…

  Reply
 • February 25, 2014 at 9:03 am
  Permalink

  Saya berharap anak-anak saya berpeluang belajar menunggang kuda satu hari nanti.

  Reply
  • February 25, 2014 at 3:19 pm
   Permalink

   Moga Allah tunaikan hajat puan…. Amin

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *