***Komen Pembaca Mengenai Plan Prabayar Maxis Dengan Akses Internet percuma (64bps)***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria,

Keluar dari surau subuh tadi, anjang sebut pada Tn A yang Tn R dah guna ‘line’ Altel milik tokoh konglomerat terkenal, Syed Mokhtar al-Bokhary. Yang bestnya, menurut En Anuar, Altel beri pakej RM48 untuk 2GB yang tempoh sahnya selama 90 hari. Bior betul. 48 ÷ 3bulan= RM16 sebulan. Lumayan.

Tn A beritahu anjang, dia baru beli sim Maxis, masuk-masuk sim je terus on internet. Dapat internet free yang boleh on bbm, whatsapp, we chat… FOC. Betul ke? Anjang kurang percaya. Entah-entah makan kredit. Dia kata tak makan, dia belikan untuk isterinya. Isterinya bukan buka youtube dll. Cukuplah dapat berBBM dan Whatsapp. Ehh, menarik ni. Tu yang anjang terus surf internet, nak pastikan. Anjang nak kongsi pro kontra komen pembaca dengan korang perihal pakej Maxis ni. Kalau ada masa ‘free’ lepas-lepas baca Quran tu boleh la baca post anjang ni. Ada faedah bagi yang nak memilih telco yang sesuai dengan keperluannya.

Selamat membaca!

Amanz.my

TELEKOMUNIKASI

Maxis Melancarkan #Hotlink – Pelan Prabayar Dengan Akses Internet Percuma Pada Kelajuan 64Kbps

Diterbitkan pada September 25, 2013 oleh Aman

Maxis hari ini memperkenalkan pelan prabayar mereka yang terbaru, dimana ia hadir dengan akses internet asas secara percuma, membolehkan pengguna mengakses internet menggunakan sebarang aplikasi dan juga pelayar web.

Namun, kepantasan yang disediakan adalah hanya pada kadar 64Kbps, membolehkan pengguna menggunakan beberapa aplikasi asas seperti WhatsApp sepanjang masa. Walaubagaimanapun, sekiranya pengguna inginkan kelajuan internet yang lebih tinggi, mereka boleh melanggannya pada kadar serendah RM1 sehari.

Selain daripada akses internet, pelan #Hotlink ini juga membolehkan pengguna membuat panggilan pada kadar rata 12 sen untuk 30 saat, ataupun 7 sen satu SMS.

Pengguna yang berminat boleh mendapatkan pek #Hotlink daripada Pusat Maxis seluruh negara, sementara pengguna sedia ada boleh menaik-taraf ke pelan ini dengan mendail *108*25#.

Terdapat 188 komen

Komen Popular

168 6

CDKey — September 25, 2013

64 Kbps?! Mengingatkan ak time guna Jaring ngan TMNet dulu…klik browser, pastu pg toilet jap…dah siap loading, type word search kat Yahoo,klik ok, pg makan2 dulu..dah siap search, klik link, tggu nak loading, bleh sapu2 sampah dulu,sterika baju dulu…best idup zaman tu, xde terkejar2 n rush dlm kehidupan harian….

REPLY

56 24

Zeer — September 25, 2013

dah bagi free pon bising ka? nak laju bayar lah. xde telco kat dunia ni bagi data free unlimited even 64kbps je.

REPLY

Keseluruhan Komen

8 11

Hantupensil — September 25, 2013

64kbps leh bukak web apa je..

REPLY

1 41

EddyGeek — September 25, 2013

Hidden due to low comment rating. Click here to see.

REPLY

25 2

Aku — September 25, 2013

64kbps tu bermaksud kilobit per second.

64kbps hanya 8KBps (kilobyte/second)..

kena tau beza dgn KBps…

dgn speed mcm tu xlepas video

mungkin hanya boleh whataps

REPLY

5 13

Choi — September 25, 2013

@eddygeek

ko biar betul, tu 64kb/s bkn kbps.

REPLY

12 0

Ngapap — September 25, 2013

kb/s tu bukan ke kbps.

p tu maksud die per kan?

REPLY

4 0

Alangx — September 26, 2013

choi..belajar lg yer

REPLY

6 5

Sengal — September 25, 2013

Kah kah kah… Nie la org yg slalu tunjuk hebat.. Tak hebat mane pn.. 64kbps pn tak reti ke jang? Lmao

REPLY

5 19

EddyGeek — September 26, 2013

lol, jgn serious sgt. tak pernah tgk aku komen kat amanz ka

/s perli ler.. jadahnya maxis nk bagi laju, kalau camtu gabung speed 2sim guna connectify dispatch free tenet seumur hidup.

REPLY

10 0

LULzz — September 27, 2013

Hek eleh! Lek ahh!

REPLY

15 0

Alcantara — September 25, 2013

Dei, kire cukup la untuk update dan refresh status dekat wechat/whatsapp etc…. berapa bit sgt kalo nak update…. @ least skang x payah ler nak kena subscribe data plan semata2 utk update status etc…

REPLY

11 0

Nasilemak — September 25, 2013

nak mahal, bayar la bro.. nak free je hidup ko

REPLY

19 0

K — September 26, 2013

Lek lek jangan jangan gaduh. Apa yg dia cuba sampaikan beza kbps dgn kBps. Beza dkt huruf b tu. b kecik maksudnya bit. b besar maksudnya byte. So practically 64kbps (b kecik) = 64/8 kBps = 8 kilobytes per second. Lebih sikit standard dr dialup modem dulu yg 56kbps. Masa tu at least mirc ok la lg. so whatsapp should be no problem. Lain la kalo ko nak attach gamba ko tgh mandi.

REPLY

7 9

Marsha Dimes — September 25, 2013

Wow percuma! Tapi malas nak tukar plan, sebab lagi selesa gunakan kombinasi MiFi dan UMobile.

Dan plan suara dan msg sedia ada lebih rendah dari plan baru ini.

:3

REPLY

12 16

Pff — September 25, 2013

jgan tertipulah..64kbps ape jee boleh bukak..bukak page facebook AQ RASE CUKUP SETENGGAH JAM KOT..hahahahaha , so sape yg buta pasal networking nie mesti percaya and excited dengan perkataan percuma dari maxis nie -_-

REPLY

18 4

Niq — September 25, 2013

Asalkan ianya Free

REPLY

7 4

Marsha Dimes — September 25, 2013

Kerana itulah saya nyatakan saya tidak berminat menukar plan sedia ada.

Saya lebih gemar memisahkan penggunaan internet dgn penggunaan telefoni.

REPLY

10 2

En. MacBook Shah Alam — September 25, 2013

Ya, Marsha. Setuju sangat-sangat. Saya sangat tidak gemar dengan teknologi 3G.

Kenapa dicampur-campur urusan telefoni dengan internet wireless data service? Konsep dua dalam satu? Awal-awal dulu, bunyi macam canggih. Ibarat kereta boleh jadi bot/kapal selam.

Akhirnya, teknologi 3G ni banyak merugikan pengguna. Bateri cepat habis. Tasks dalam Smartphone jadi overload & cepat panas. Download pun slow, padahal bil bulanan tinggi.

REPLY

1 0

IZ — October 28, 2013

haha.. so tak payah la on 3G.. utk pengetahuan saudara, teknologi 4G lebih jimat batery daripada 3G & 2g (edge)

tak macam 3G sbb frekuensi dia rendah.. 4G lebih tinggi (nyaring) dalam bntuk gelombangnya, tp syg covourage dia sikit je boleh capai kerana smakin tinggi frekuensi, smakin kurang keupayaan gelombang.

14 0

Piupiupiu — September 25, 2013

Siapa suruh bukak fb? guna untuk whatsapp dah la.. kalau mcm ni, sekurang2nya kita dah jimat xpayah sms.. hp bawah rm100 pun dah ada whatsapp sekarang.

REPLY

5 3

Paeh — September 25, 2013

Telefon genggam apa yang harganya bawah RM100, tapi ada WhatsApp. Boleh kabor kepada aku?

REPLY

10 3

Ceghap — September 25, 2013

ninetology?

0 0

Boby — June 7, 2014

enset nokia boley pakai wassap 75 ringgit

5 2

Meleis — September 26, 2013

Buta networking?

1. 64 kbps percuma je yop.

2. Even untuk servis postpaid, throttled speed (Fair Usage Policy) selepas mencecah kuota pun 64kbps untuk telco Maxis, Digi dan Umobile. Dan itu hanya terhad kepada yang melanggan pelan internet bulanan. Pakej #Hotlink ni pula bagi FOC je pun.

Pada pendapat aku, ok la tu. Pasti amat berguna kepada yang guna internet smartphone hanya untuk Whatsapp. Jimat kredit.

REPLY

4 0

Kori — September 26, 2013

Itu nama teknik bisnes… Bila diorg marah2internet slow terus diorg pegi kedai beli topup.maxis gak yg untong,,,. Maxis bukan badan kebajikan yee.

Yg penting bagi dia u in the circle…

REPLY

168 6

CDKey — September 25, 2013

64 Kbps?! Mengingatkan ak time guna Jaring ngan TMNet dulu…klik browser, pastu pg toilet jap…dah siap loading, type word search kat Yahoo,klik ok, pg makan2 dulu..dah siap search, klik link, tggu nak loading, bleh sapu2 sampah dulu,sterika baju dulu…best idup zaman tu, xde terkejar2 n rush dlm kehidupan harian….

REPLY

12 0

Shafiq Ramli — September 25, 2013

Modem dulu paling top 56.6 Kbps rasenye. Itu pun dah puas hati download2 lagu. Video memang xde lagi la time tu. Haha

REPLY

9 2

Jan — September 25, 2013

takde credit tapi masih blh guna internet.. 64kbps lambat tapi tak kisah la! free kan!

REPLY

19 1

Hehe — September 25, 2013

haha. betul. time modem 56k dulu, aku suka download MP3 kat mIRC.

Memula request lagu, @Find Lagu.mp3

Pastu dpt trigger, !Amanz Lagu.mp3

!List, dan sebagainya..

Pastu tunggu sampai habis download.

Paling sakit hati, dah sampai 95% line drop pulak, nak resume tak bole.

Pastu kumpul banyak2 lagu jadi untuk jadi DJ.

Pastu cukup bulan bapak aku tibai dengan penyapu sebab bil internet melambung sampai beribu.

Oh nostalgia nye rasa.

Budak2 sekarang mana tahu command2 tu.. skarang bukak youtube dah ade lagu Tegar. Internet yang dulu bukanlah yang sekarang.

T_T

REPLY

2 1

Wan Ismail — September 26, 2013

ishhh… aku pon penah hidup zaman ko gak dulu… 64kbps zaman tu laju la jugak.. tatau la zaman tmnet ko tu zaman bila…

REPLY

7 15

SJ — September 25, 2013

msia pnya internet makin berkembang ke makin mnguncup ni.

REPLY

11 2

Nur — September 25, 2013

sikit sikit lama-lama jadi bukit.. hehe

REPLY

15 10

Lisanul Hakim — September 25, 2013

sekarang ni bnyak telco berlumba2 nak sediakan pakej internet terbaik…saya rasa hotlink dan digi ok…tapi celcom terlalu mahal ! hbis kredit tiap2 minggu RM18…adoooiii

REPLY

6 6

Am — September 25, 2013

Dulu saya pakai celcom RM18/minggu untuk internet, tapi skarg ada simkad yg boleh langgan internet RM30/minggu tanpa had. Memang berbaloi.

REPLY

4 1

Tambi — September 25, 2013

Bagi aku berbaloi baloi.. sebab setiap bulan pasti penggunaan data lebih drpd 100gb. Pernah satu bulan dahulu melangkau 150gb. Cuma yg lecehnya kena jaga topup

https://db.tt/Pd8Lm4ya

cuma bulan ni je yg guna kurang sikit.

REPLY

3 1

Azman — September 25, 2013

Langgan yang rm28/2minggu jimat sikit drp rm18/minggu..taip 2weekly send to 28882 sebulan baru 56 compare dgn weekly 72

REPLY

2 0

Tambi — September 25, 2013

Oww.. terbaik

REPLY

4 1

Sayangselcom — September 25, 2013

kelajuan korang bape..aku punya 2mbps..memang bebaloi la 18 seminggu..unlimited plak tu…hihihi

REPLY

8 0

Dean — September 25, 2013

aku punya 1 month rm25 je. lagi jimatt. celcom 1 malaysia

REPLY

0 0

Semut — October 24, 2013

dulu(1 tahun lepas) aku pernah guna celcom 18/week. 7GB aku bantai seminggu. mmg sedap. tp aritu (seminggu lepas) aku langgan lagi limit 1GB. dan speed mula slow masa 1.6GB. 600MB tu aku guna kurang 12jam. logik x 600MB dgn speed 64kbps boleh guna kurang 12 jam? x puas ati aku

REPLY

5 0

Zamani — September 26, 2013

tadi aku baru subscribe rm30/month! taip je broadband m30 hantar ke 28882, tapi dgn syarat simcard ko dah lama la guna, xkisah prepaid xmid ke apa2 pun, xyah nak langgan2 mingguan atau harian. ni celcom xciter kat link *118# tu ye. rahsia…hahaha

REPLY

3 1

Tambi — September 26, 2013

Unlimited kah?

REPLY

0 0

Kita — October 8, 2013

rm30 utk 1G.. kalu amik yg bulan2 dlm rm48 utk 1G..

0 0

Rock — January 26, 2014

salam saudara just nk tnya … awak pkai pon apa time hack bb tu? n apa jenis apn gprs setting dya

REPLY

0 0

Aman Lah — April 16, 2014

tlong email sya jap..sya nk blajar cara yg awk gtau tu..ni email sya, raymondspetsnaz@gmail.com

REPLY

14 1

Bini Mat Yo — September 25, 2013

facebook lepas ke x ni…

REPLY

23 1

Marsha Dimes — September 25, 2013

Nama anda sungguh win.

Ini sebenarnya inisiatif yg baik. Bukan mahu jadi pengampu tapi kita sebagai consumer kadang-kadang terlepas pandang dgn aspek kuota yg diberi.

Maksud saya begini, anda melanggan khidmat data RM2/100MB. Kemudian anda buka Youtube. Walaupun ada SMS pemberitahuan limit, namun kadang-kadang SMS itu lambat dihantar beberapa saat, namun video yg di-play tersebut masih di-streaming. Tanpa anda sedari, jumlah data yg anda gunakan sudah melebihi kuota yg anda langgan. Seterusnya, ia akan “makan” kredit anda.

Dengan inisiatif baru ini, anda walaupun telah melebihi kuota yg dilanggan, anda masih boleh terus gunakan internet tanpa caj. Ini seperti inisiatif yg disediakan oleh UMobile.

REPLY

4 0

Nagase — September 25, 2013

Maxis ada buat Promo-Harian 24th September 2013 (00:01) sampai 28th September 2013 (23:59) dengan pakej, 1GB(RM3).

-pngguna setia Maxis :p

REPLY

7 0

EddyGeek — September 25, 2013

aku cek *100# ada plan RM1/1GB, tapi valid pkul 2-7pagi saja.

REPLY

5 1

Syas — September 26, 2013

1gb utk 2-7pagi. Ini sesuai untk tengk video 18 keatas ini. Terbaik larh sgt plan nie

17 0

Pak Guard — September 25, 2013

aku rasa kalau tweeter, whatsapp (text), ok la kot…

jgn lupe alih kete ye dik…

REPLY

10 3

Sam — September 25, 2013

ok la 64kbps pun sbb free..

REPLY

9 3

Denaihati — September 25, 2013

walaupun slow, tapi free yang eloknya tu. bila nak laju semula boleh ambik daily.

harap coverage maxis semakin baik kat kampung-kampung lah akan datang.

REPLY

25 4

Siput Sedut — September 25, 2013

cool maxis. terima kasih sebab 1st telco yg kenalkan free data walau speed hanya 64kbps. untuk orang yang hanya guna untuk messaging seperti Whatsapp, BBM, wechat, FB messenger, 64kbps dah lebih dari cukup. plus, kalau urgent nak gune tenet laju, banyak package lain yg ditawarkan. serendah RM2 untuk 100MB sehari sehingga RM68 untuk 3GB sebulan.

secara personal, aku guna pelan RM20 untuk 350MB sebulan. mmg lebih dari cukup sebab bukan selalu guna data. lebih kepada wifi. jadi, topup RM30 untuk sebulan, RM20 untuk internet dan RM10 untuk berbual dan SMS. great value for 30 days.

REPLY

6 2

Pff — September 25, 2013

ko pakai bb eak??? aq pakai tepon android. main instagram face pakai browser.. 350mb tuh xsampai setenggah bulan habis… hmm..

REPLY

2 0

Lagunabad — September 25, 2013

mcm org runah aku ni, die nak ada internet di hp die, tp stakat guna utk whatsapps, line, wechat sbb member2 ramai dah pakai apps ni dari sms biasa. facebook pon jarang2 bukak. so skang die pakai clixster. rm5 utk 1minggu, 100mb kouta.tu pon lebih dari dah cukup.kadang bila dah reach 100m mb, speed kene caps, xde kisah sgt pon.

die topup 30 sebulan, 10 utk sms ngan calling, 20 utk basic internet. cukup lah. kat rumah pon dah ada wifi

bagi aku tgk jugak keperluan sesetengah pengguna. kalau mcm aku ni mmg xanak pakai la, tp kalau mcm bini aku nie, antara plan yg terbaik la. sbb internet skat on whatapps tu, xpyh laju2.

REPLY

3 1

Edanz — September 25, 2013

Siput sedur

BB tak sama ngan data utk hp android, ios mahupon wphone

tapi anda bukanla poengguna yg bijak jika guna hotlink utk BB

kalau betul2x jimat adalah BIS dari celcom x2

REPLY

0 1

Amirul — October 21, 2013

ini bukan bb. android pon ade.. rm20 30 hari 350mb.. even dah habis 350mb kalau tempat tu coverage H atau H+ still boleh gune, xde mslh.. cuma nak load gmbr je lembap skit..

REPLY

4 0

Syukri Lajin — September 25, 2013

maxis ada e-hotticket social, rm10 potong kredit, dpt balik rm7 tp expire dalam 5 hari. dan internet 500mb seminggu siang, 1gb seminggu 2am keatas. berbaloi jugak la. tp kena slalu topup rm10 :3

REPLY

7 1

Glam’s Desaza — September 25, 2013

Ok gk nie…he2

REPLY

3 1

Alcantara — September 25, 2013

so kalau langgan benda alah niey adakah kita akan forfeit plan yg kita amek sebelum ini? ada info apa yg ada dalam langganan ini?

REPLY

8 2

Mie — September 25, 2013

64k sesuai untuk pelayaran dengan Opera Mobile,

REPLY

3 0

Maaz — September 25, 2013

Opera Mobile pun x lepas, opera mini jer boleh..

REPLY

2 11

Hafiz — September 25, 2013

Hmmm tak sesuai utk blogger

REPLY

5 3

Syahril Hafiz — September 25, 2013

Haa dah habis Youth Club baloi ni rasanya tukar ke pakej ni, setakat Whatsapp, Twitter apa la sangat. slow kita maki, laju kita hashtag #Hotlink la sangat..

REPLY

4 1

Den — September 25, 2013

menarik2.. kena carik satu ni.. hehe 😀

REPLY

5 0

Zuko — September 25, 2013

Huuuu…baik pkai sim card celcom 1malaysia+ipchanger.internet laju lg biarpun kouta dah hbs.

REPLY

4 0

Bart — September 25, 2013

tk payah guna SMS. Whatsapp, BBM, WeChat sampai muntah!!!

REPLY

0 23

Rocky — September 25, 2013

satu perkembangan menarik dari hotlink.telco biru dengan kuning tak rasa tercabar ke? 😀

REPLY

0 13

Boy — September 25, 2013

Cun ah tu, bleh saving kos mesej..

REPLY

13 1

Iskandar — September 25, 2013

Menarik.

Saya sekarang dah subscribe Hotlink 365. Bayar RM 33. Validity selama setahun.

Lepas tu saya tukar prepaid saya ke plan ni. Jadi kalau saya cuma call/sms pakai Line, Viber etc maksudnya kos prepaid internet saya cuma RM 33 setahun?

REPLY

6 1

Marsha Dimes — September 25, 2013

Nice life-hack. Tak terfikir pula. Great idea.

RM33 setahun je lah kan. Kalau nak stream laju sikit, baru subscribe.

Tapi sy jenis ramai juga kawan yg masih gemar gunakan phone jenis torchlight, jadi utk hubungi mereka, nak tak nak kena juga pakai credit.

REPLY

5 0

Iskandar — September 26, 2013

Aduh. Tak boleh. Diorang tak bagi guna Hotlink 365 utk plan ni. Hehe .. kalau tak mmg save gila!

REPLY

2 0

Xavier — September 26, 2013

thanks, ini jawapan yg saya cari. kalau plan ni tak dpt subscribe hotlink 365 means agak pointless lah saya nak MNP dpd celcom :/

REPLY

5 3

Kamaehameha — September 25, 2013

Hahaha 64 kb jer. Lambat cam aram. Usahkan video, gambar nak bukak pown x boleh. Nak bukak browser jer dah loading fail. Lagi bagus kalau bg kelajuan 512 kbps.

REPLY

3 1

Lol — September 25, 2013

patutnya 128 kbps, sebab kalau 512 xde sapa dah nak melanggan pakej broadband…

REPLY

1 0

Xavier — September 26, 2013

setuju. kalaupun free at least bagilah speed yg sesuai dgn keadaan semasa. web/messenger content skrg bukan mcm zaman dial-up modem dulu, skrg saiz content agak berat walaupun kandungan tak byk. ikut pengalaman sy skrg ni 100-200kbps (12-25KBps) barulah memadai utk push content messenger tanpa delay, itu pun dgn blackberry.. kalau dgn platform lain lagi lmbt lah. free pun kalau slow sgt tak dpt guna, apa faedahnya..

REPLY

56 24

Zeer — September 25, 2013

dah bagi free pon bising ka? nak laju bayar lah. xde telco kat dunia ni bagi data free unlimited even 64kbps je.

REPLY

5 1

Zxc — September 26, 2013

LOL!…xde telco di dunia yang offer less than this..hahaha..only in malaysia…

REPLY

2 1

Zeer — September 26, 2013

LOL!…xde telco di dunia bagi data percuma walaupon hanya 64kbps..hahaha..only in malaysia..

REPLY

0 0

Hacker — March 26, 2014

sakai mna ko pkai ni…haha..luar negara lg bnyak free..yg byar pn lg pntas dri mlysia..mlysia noob…cukai bnyak..tenet harem jdah slow cm siput babi je xD

REPLY

2 0

GirlNextDoor — September 25, 2013

Muka lelaki pegang telefon tu mmg tak blh belah. Tapi buat masa skrg in pelan terbaik!

REPLY

3 0

Alcatel — September 25, 2013

Syukur.. Alhamdulillah.. dpt free

REPLY

2 0

Kucengmeow — September 25, 2013

dah dah.. jgn duk merungut benda yg free.. 64kbps tu free.. yg berbayar pun masih ada lg speed lebih kurang tu.

REPLY

3 2

Mz — September 25, 2013

saya pakai maxis download 10gb 3 hari je..xde qouta pon..

REPLY

6 0

Membran Sitoplasma — September 25, 2013

haaakkk…abis aku punye activ10 dah xleh guna kat plan baru ni. Nyesal tuko…xda lagi 1sen persms…

REPLY

2 0

Doktor — September 25, 2013

semua bertekak…

64 Kbps = 8 KBps

pandai2 la kira 🙂

REPLY

2 0

Alcantara — September 25, 2013

wechat, BBM, whatsapp, twitter mostof the time guna text jer… pakai berapa bit sgt…cukup la tu utk connection bila2 masa…. nak guna data lebih, subscribe la pakej sementara… 🙂

REPLY

6 0

Sifut — September 25, 2013

Active10, Hotlink 5, Hotlink 10, Validity 90, and Validity 365 are not applicable to #Hotlink Plan.

REPLY

2 1

Sifut — September 25, 2013

All existing Hotlink customers of any plan can migrate to #Hotlink plan, except for Hotlink Youth Club, Hotlink

Campus Edition, Hotlink Kelantan, Hotlink Terengganu, Hotlink Sabah, & Hotlink Sarawak Plan.

REPLY

2 0

Bini Ma Yo — September 25, 2013

nat jimat lg…pakai browser yg telah trick internet free..guna sampai muntah..xpayah bayar..nak xnak jea ni..kuikui..

REPLY

4 0

Apa-Apaan — September 25, 2013

Banyak gimik daripada innovation…

hmmm…

REPLY

6 0

Abgzam — September 25, 2013

nak laju-laju nak kemana? akhirnya masuk liang lahad jugak.. kuakuakua

REPLY

2 0

Amor — September 25, 2013

Boleh lah ni untuk WhatsApp dan WeChat. Tapi, pengguna Maxis Postpaid tak dapat. Dianaktirikan =(

REPLY

2 1

Eksrays — September 25, 2013

Tuan..agak2 boleh lepas tak gunakan viber dengan 64kbps ni?

REPLY

3 0

Eksrays — September 26, 2013

Aku dah tukar ke plan ni pagi tadi..terbukti boleh gunakan viber dengan kelajuan ni..untung lah..call pakai viber..msg pakai whatsapp..

REPLY

4 0

Azam Budak Kecik — September 25, 2013

assalamualaikum pck aman.. pck compare antara plan hotlink ni ngan digi prepaid smartplan mn yg lg baik?

REPLY

14 0

Aman — September 25, 2013

Pakcik ko panggil aku. Sob…sob..

Waalaikumsalam. Yang DiGi Prepaid, aku tak guna personally. So, bagi aku masa tuk test, mungkin dalam seminggu. 🙂

REPLY

0 0

Adik — November 13, 2013

pacik aman..dah test ke plan ni? Ok tak..

REPLY

0 0

Aman — November 13, 2013

Untuk akses macam WhatsApp, Twitter semua okay. Tuk web slow sikit.

REPLY

0 0

Aziem — December 8, 2013

Plan internet yg ni kena account activ ke. Klau kredit dh tamat tempoh masih boleh guna ke internet

4 0

Fuye — September 25, 2013

64kbs tu ok la bgi pnggune phone 2g mcm aq…sngat ssuai…

REPLY

8 0

Huhuhuoo — September 25, 2013

Teringat suatu masa dulu kenal internet era 90an dengan kelajuan modem 14.4kbps pakai dial up pada masa tu…kira canngih la sebab dah boleh bermesej text saja pun sudah puas hati..kemudian beberapa tahun kemudian upgrade ke 28.8kbps wah laju sikit dan pada masa ni kebanyakan website ber asakan text lagi dan grafik minimalis la macam gambar kartun gitu…kira bersyukuran la boleh berhubungan dengan dunia luar pada masa tu dalam tahun 1995 pengunaan buletin board..newsgroups dan emel amat popular la…dan 2 tahun kemudian ada offer dari jaring nak upgrade ke modem 56kbps wah…double the speed la…dan pada masa ni IRC amat popular untuk medan chat dan berkenalan di alam maya dan website pun mula muncul2 gambar gambar yang agak terang sedikit berformat gif dan jpeg..kira dapat tengok dengan sedikit jelas dari sebelumnya..pada masa tu ie dan netscape begitu popular la kalau nak melayar internet…..dan pada masa ni pakai win95…dan selepas tu win 98 memang canngih la pada masa tu…dan kalau sekarang nak pakai speed 64kbps = 8KB/s kalau untuk web mobile rasannya masih lagi ok kalau speed tu maintain.

REPLY

3 0

Riz — September 25, 2013

daripada 1sen per sms kepada 7sen per sms. mmg tak lah.

REPLY

6 0

Miq — September 25, 2013

banyak manfaat kot bila maxis buat plan mcm ni, yg korang fokus benda2 besar sgt tu awat.. bukak page facebook la.. bukak youtube la.. xda benda best yg free dlm dunia ni.. tp dgn plan ni atleast korang da boleh semak emel hari2 dalam phone, whatsapp, chat dan segala benda2 kecil yg selama ni terpaksa subscribe internet plan baru dpt nk pakai

REPLY

3 0

Taro — September 26, 2013

Nice job. Takde la kena telan lagi kredit aku sampai RM50 p4s (per empat saat) kalau aku reformat phone yang memang automatik terbukaknya 3G.

REPLY

3 2

Sejuk — September 26, 2013

Digi dh lama buat! Maxis sbnrnya dh tertinggal dn tercbr oleh pesaingnya..

REPLY

7 0

Juan — September 26, 2013

apalah korang ni semua berbalah ni, tujuan Maxis bagi kecik cam tu hanya utk update status utk penggunaan kecil macam whatapps ler, cukup ler tuh, bukan suruh korang bukak website ker apa, kalau korang aktif guna wechat, whatapps dan seangkatan dengannya dan x mau subscribe plan apa apa, maka pakaej mcm ni berbaloi la, adehhh

REPLY

3 1

Bini Mat Yo — September 26, 2013

pelan ni leh guna juga klau nak yg laju, beli je la yg rm30 sebulan, speed laju skit,….

REPLY

1 0

Mat Yo — September 26, 2013

http://new.hotlink.com.my/content/hotlink/en/internet/mobile-internet-plans.html

REPLY

5 3

Sam — September 26, 2013

kami nak laju dan unlimited dlm harga berpatutan , kami nk hak kami..

REPLY

7 3

Edanz — September 26, 2013

ok fine.

buka syarikat telekomunikasi sendiri..

lepas tu buat laju2 dan unlimited dgn harga yg berpatutan…

saya akan beralih menggunakan telekomunikasi dari syarikat anda 😛

REPLY

2 1

Mimi — September 27, 2013

haha ko buat lawak lah edanz. harga yg berpatutan sentiasa menjadi pilihan.. sam tak mintak percuma pun.. alih2 kena buka sykt sendiri? lawak lah danz

REPLY

3 3

Malbath — September 26, 2013

64kbps ???? Lani org tak pandang 64Kbps.. org lani nak 64Mbps la weyy.. tu umpan jinak di air tenang la…

REPLY

1 0

Hantu Gadget — September 26, 2013

Guna portable wireless je senang mcm Yes Huddle. Almost 3 aku dok guna OK tiptop. Guna 1 huddle tp bleh attach smpai 4-5 device. No kontrak topup RM30/1GB cukup dapat guna sebulan (just ntuk mobile je la sb dekat rumah dh ada Unifi) tp berbaloi. Semua smartphone aku masih lg guna konsep topup tp time nak guna data just connect ke Huddle.

REPLY

1 0

Rieyarns — September 26, 2013

guna pelan Digi weekly s0sial messaging.rm5/seminggu,unlimited.bru puas hati..skg sya guna pelan ni,berbaloi-baloi

REPLY

1 3

Sifut — September 27, 2013

Nak tanya…kalu maxis youth club yg dh expired plan tu..bleh tukar ke pelan ni tak?

REPLY

2 1

Salleh — October 1, 2013

bg aku kira ok la bila maxis wat mcm ni….jd kita x pyh nk risau pasal kena potong kradt…….64kbps??setakat fb whatsap atau operamini..mana2 yg guna phone 2g ok la.kerana 64kbps untuk gprs saja….nmpak nya telco umobile.celcom atau digi makin tergugat la…..mungkin ramai yg akn pindah ke maxis.

REPLY

0 0

Ena — February 14, 2014

Tumpang bertanya n mtk pencerahan..

Kalau sy nk beli hp samsung klone yg 2G,blh internet x? Seperti wasup,fb,wechat..kalau video call 2 memg dh tahu xblh.

REPLY

1 0

Yaya — October 2, 2013

So far servis dari maxis mmg tak memuaskan hati yaya…

REPLY

2 0

Jawatan Kosong Kerajaan — October 2, 2013

ok la kawan2, free. better than nothing. huhuhu

REPLY

1 0

Hattori — October 2, 2013

bila nk ade dekat sarawak nie…

REPLY

3 0

Beejan — October 3, 2013

U mobile U18 paling win = 250mb/30days, siap percuma sms & call

REPLY

2 0

Misya — October 4, 2013

Kalau guna plan ni habis la activ10 kita selama ni?

REPLY

1 0

Manwayne — October 5, 2013

Misya aku guna plan actv10 gak apa best plan ni erk?

REPLY

1 0

Manwayne — October 5, 2013

RM0. Anda tidak melanggan sebarang Pas Mobile Internet yang mempunyai kuota pada masa ini. Caj Pay Per Use anda adalah pada RM0.10/10kB. Untuk melayari internet pada harga yang lebih rendah, dail *100#> Internet dan Tetapan > Mobile Internet untuk melanggan Pas Mobile Internet.

Speed masih maintain je ni haha

By the way berbalik kepada tajuk di ats aku dah beli sim tu just x on lagi hihi

REPLY

1 0

Manwayne — October 5, 2013

Nama plan baru ni

#Hotlink

Free basic Internet

Harga rm8.80

REPLY

3 0

Nokia User — October 6, 2013

syurga buat pengguna Nokia Asha 501

REPLY

0 0

Sir — October 8, 2013

dan Nokia Asha 210 juga

REPLY

2 0

Sejuk — October 16, 2013

Tujuan Hotlink bagi kita free basic

internet adalah untuk kegunaan social

media, like Facebook, Facebook

Messager, LINE, WeChat, KakaoTalk dll!

Ini tidak sesuai utk Youtube & online

gaming!

Lagi pun semua telco, CELCOM,DiGi & U

Mobile pun ada quota! Bila kehabisan

quota dia punya speed pun jadi 64kbps

dan minta you beli pass yg baru kalau

you mau cepat!

Tapi adakah mereka ni bagi kita

berinternet percuma tanpa tolak

sebarang duit dlm account anda

walaupun kelajuannya hanya 64kbps?

Jawapannya ialah : TAK ADA !

Sekarang hanya MAXIS punya HOTLiNK

ada! Betul-betul percuma asalkan you

punya account boleh call out!

REPLY

0 0

Amin Daus — October 18, 2013

Salam

Nak tanya. Jika guna celcom postpaid pastu melanggan BIS, adakah setelah habis quota bulanan dia akan charge ke dalam bil untuk penggunaan seterusnya? Mohon respon segera.

REPLY

0 0

Aman — October 20, 2013

Biasanya BIS hadir dengan kuata tambahan, dimana BIS unlimited, tapi untuk kuota dia hadkan. So beberapa perkara takboleh dilakukan selepas kuota habis.

REPLY

0 0

Amin Daus — October 18, 2013

Salam. Nak tanya jika langgan BIS dengan celcom postpaid, adakah jika quota BIS tu dah habis, dia akan charge dalam bil untuk penggunaan seterusnya.

REPLY

0 0

Rff — October 20, 2013

bis dpt 100mb free, sape pakai bold4 and later bole pkai mobile hotspot xpyh purchase MI sbb maxis skrg ann0oying>>>

REPLY

0 0

RYOnYbH — October 22, 2013

wei, blom guna blom thu… aku gne plan baru nie siap dapat tengok live tv kt tonton.com.my, dapat tngk drama yang terlepas tanpa buffering… dan dapat maen online game blackshot tanpa ada lag pown…

REPLY

0 0

Mohd Ikhwan — October 26, 2013

Kalau Gune Plan Hotlink Ni , boley x klau download Game Kat Market Android ? sebb kawan aku ckp xley …

REPLY

0 0

Sara — October 31, 2013

sungai siput pn blh pkai ke…

REPLY

0 0

Ahem — November 5, 2013

nak tanya 64kbps boleh skype kat laptop tak?

REPLY

0 0

JohnL — November 11, 2013

24 sen/minute, no such thing as a free lunch.

REPLY

0 0

Edhey — November 13, 2013

lambat skt x pa asal free.. kalau gna web brwser mmang lmbat genk., cuba guna opra mni 4 laju ja genk.,jgn guna yg versi baru sbab lambt … sya try download game kat market ok jg.. but download file yg saiz kcil klw bsar 1hri pn x hbs…hha

REPLY

0 0

Pidut — November 15, 2013

Klu bg sy ni seng je nk bg laju.. free + laju …root tukaq stg ke speed download… jd 3g conntion.. org yg pandai root n pham system memg blh buat..

REPLY

0 0

Mamaeina — November 19, 2013

aq pkai okey jew laju…

REPLY

0 0

Bro — November 26, 2013

nme nye free internet basic tuk yg asas2 sje..klu nk 5mbps duk kat atas pencawang

REPLY

1 0

Beetle Kuning — November 26, 2013

salam,,

eh macam mana nak tukar plan?

sebab now i’m using youth club, so takleh tukar ke plan basic ni,

tapi ada tak cara lain untuk membolehkan tukar ke plan ini from youth club?

REPLY

1 0

Ina Yusoff — December 9, 2013

sy guna pelan youth club tp dh tmat tempoh…blh ker sy nk tukar pelan internet free dgn mggunakan no yg sama???mcm mna cranya yer…

REPLY

2 0

Rlod — December 9, 2013

ape La… korang ni nak kecoh kecoh. nak internet laju beli yang laju nak yg free guna yg INI.

REPLY

0 0

Ayu Ahmad — December 10, 2013

aku guna sim ni ok je.. fb whatsapp wechat xde hal pon . xde pulak half page ke ap.. guna dulu la baru nk kata ap2 deyy .

REPLY

0 0

Ayu — December 10, 2013

guna dulu la baru tahu . aku guna ok je klau nk fb wechat whatsapp . nama pn basic kan . yg nk demnt lebih tu knape .?

REPLY

1 0

Narul — December 12, 2013

Aku dh pakai 3bulan ok jer.tp klu hp android susah sikit dload.wphone laju.dh free terima jer lah.klu tak puas hati jgn pakai.H+ laju kenkadang 3g pun ada tu aku tak paham.So lantak le lembab janji free.

REPLY

0 0

Iqbal — December 14, 2013

opera multi operator

REPLY

1 0

Nabil Harith — December 23, 2013

Salam, saya ada tips sikit.. untuk smartphone 🙂

kalau xmau internet telan bateri kita, makan bateri kita, gunalah Gprs(2g) daripada guna wcdma (3g).. lagi2 kalau nk whatsapp ja, baek pakai 2g.. kalau dapat 3G+, dapat H, H+ 5minit je tgok bateri kena sedut bapa byk dh.. haha, sy pakai 2G utk main game clash of clan, dan berwhatsaapp

pergi ke network mode > tukar kepada gprs only.

memang sgt sgt sesuai pakej hotlink ni kalau utk whatssap, line, wechat.. kalau utk video, mmg xdigalakan.. kalau utk fb pun berat. 64kbps, bukan 64kBps 🙂

REPLY

0 0

Abdur Rauf — December 23, 2013

bolehlah’

REPLY

0 0

Conan — December 23, 2013

boleh hidupkan bbm x ?

REPLY

0 0

Padli — December 23, 2013

pelan baru boleh hidupkan bbm x ?

REPLY

0 0

NitaRazak — December 24, 2013

Okaylah pelan ni sebab interner 64kbs cuma tak suka sebab nak message orang mahal sangat even maxis ke maxis pun sampai 7sen. Haih nak beli pelan lain dikatanya tak ada. Sedih.

REPLY

0 0

Maxis — December 24, 2013

mengarut… banyak duit aku telan @ maxis .. dulu aku ingatkan maxis terbaik bila da kene mcm ni .. out terus aku kat maxis … Damn !

REPLY

0 0

Mat — January 27, 2014

kahkahkah

REPLY

0 0

Muhamad Rasid Bin Zainudin — January 14, 2014

Masalah nombor 01117554293

REPLY

0 0

Nea — January 26, 2014

Hmmm.. Setakat ni takde masalah ngan hotlink 🙂 sentiasa laju. Walaupun tak subscribe data plan, tapi still boleh download mp3 saiz besar sampai habis. Tgk jenis phone jugak kot. Sbb I test kat hp sony mmg takde lagging time main mmo.

REPLY

1 0

SyahrulVEVO — January 31, 2014

Assalammualaikum, saya sebagai orang melayu nak nasihat sesama kita sendiri, juga untuk saya. Korang ni bersyukurlah sikit, maxis dah bagi free tu dah kira okay. Korang tengok orang barat, develop new technology. Aku ni bukanlah seorang hacker ke ape, tapi aku selalu buat research tentang 4G semua, dan aku adalah seorang developer dalam XDA Dev Android. Kalau nak upgrade speed, bayar rm2 kat maxis, dapat 100mb 1day. Kalau korang ni heavy user, tunggu pukul 2 pagi, beli plan 1gb rm1. Laju giler! Kalau tanak bayar, nak uncapped speed, guna terminal emulator. Tak tahu search google. Belajar ape orang lain belajar. Dan bersyukurlah. Assalammualaikum 🙂

REPLY

0 0

Chell — February 1, 2014

free tnpa bayaran ke?

REPLY

1 0

Icha — February 2, 2014

salam.. aq nk tnya klu 64kbps ni klu Opera mini ok x? psl aq ni klu time bosan, slain wechat n whatsapp aq suka lgk yn cerpen kt penulisan2u.. klu psl nk download ni, aq xksah sgt sbb aq leh lggn pakej lain. rasa mcm nk tkar plan hotlink ni tpi aq takot xbbaloi je.. 2 aq nk tnya ni..

REPLY

0 0

Suria — May 30, 2014

internet asas ni guna wcdma ke gsm? boleh bntu tak. ia mmg lambat ke. saya hantar whatsapp pon lambat je

REPLY

0 0

Icha — February 2, 2014

salam.. aq nk tnya klu 64kbps ni klu Opera mini ok x? psl aq ni klu time bosan, slain wechat n whatsapp aq suka gk lyn cerpen kt penulisan2u.. klu psl nk download ni, aq xksah sgt sbb aq leh lggn pakej lain. rasa mcm nk tkar plan hotlink ni tpi aq takot xbbaloi je.. 2 aq nk tnya ni..

REPLY

0 0

SepulturA — March 2, 2014

Boleeh jee..aku bukak blog pon blh cume image loading lmbt la..kalo nk mmbce mgkin ag laju kot

REPLY

0 0

Rahimah — February 3, 2014

Guna prepaid yang boleh berinternet, bersms , buat panggilan dan menjana pendapatan.

REPLY

0 0

Yusran — February 9, 2014

eh eh eh maxis ni dah mcm melampau,nak telan duit org jerh eh apasal 500mb sehari dah tak boleh dilanggan apasal bgi pakej 100mb sikitnya,knapa korg ni?nak mkn duit org je tau sya harap 500mb sehari boleh dillangan semula barulah sya memberikan komen yg terbaik harap maklum thanks

REPLY

0 0

Kamal — February 10, 2014

dulu mmg boleh berwhatsapp,tapi sekarang BERASAP nk tgu loading.

last2 beli rm2 100mb lagi elok.

REPLY

0 0

Loser — February 14, 2014

apsal Bulan ni X boleh Guna plan ni?, Bulan lepas dah subscribe tetibe Bulan ni X boleh guna plak. kemudian cakap aku pengguna hotlink active 10, aku lama tukar pelan ke bbmaxis

REPLY

0 0

Lyssa — February 19, 2014

cmne nk tukar youthClub plan.ke social lite plan eh? wjib p mxis cntre gk ke :’(

REPLY

0 0

Aman — February 19, 2014

Dulu ada kat *100#, tapi tadi cek hilang lak. Hmm.

REPLY

0 0

SepulturA — March 2, 2014

Xsilap aku youthclub xblh convert ke plan tu..makna kata kne beli sim bru la..he2..mungkin XD

REPLY

1 0

Arini — February 26, 2014

hari tu sy boleh internet walau pun kredit dah mati laluan, tapi skarng klau kredit dah mati laluan internet pun mati. kenape cam tu ea???.. tapi memang best la pakai mexis, percume segalenye. isi RM10 puas hati…. terbaek…

REPLY

0 0

Masbro Man — March 2, 2014

operator katsini kedekutla di indonesia rp25.000/rm8 dapat 25gb

REPLY

1 0

SepulturA — March 2, 2014

Ilmu ada tp xpndai gune pada tmpt yg btol..Xsla rse aku kalo terus je ingatkn membe beze kb KB tu..ni tros hentam ckp org buta networking..awak pn bru knal networking tu ape..maxis bg free pny hal lak nk pkai pkai xnk pkai sudah..asal nama manusia cmtu la..ad je yg xkne..Nme bisnes..kalo walfare ke union ke maxis tu xpe la jgk nk heboh..kehkeh2..bwk2 la buang perangai tu..terima kasih kt maxis..

REPLY

0 0

Akula — March 15, 2014

saya baru lepas naik taraf dari simcard lama ke simcard baru (hotlink 64k). diaorang charge RM8.80 utk naiktaraf simcard

REPLY

0 0

Ima — March 17, 2014

hmm,dr sms 1sen ke msg 7sen…same je lau xamek

REPLY

0 0

Aizat — April 7, 2014

Guna digi turbo limited edition yg berbaloi..rm100 untuk sratus hari..300mb/day..tapi da xde kot planne skng…digi is always good

REPLY

0 0

Farhan — April 12, 2014

Buat petisyen sape2 nk complain about maxis.rase mcm semakin tertipu..

Merata aku merantau,tapi maxis la servis paling harem.kalu kt sngapore die buat mcm ni,da lame kene saman ngn garmen.nasibla kt mlysia garmen xde amek kesah dan jabatan hak pengguna cirit birit.makan sgt duit…inilah mlysia tercinta :p

REPLY

0 0

P Jai — April 13, 2014

mesej dengan nombor yg same berape sen

REPLY

0 0

Abi — April 15, 2014

Dengan kelajuan ni, aku boleh fb,wechat, whasup,, game online pun boleh,, Lau nak main fb disarankan guna opera mini,

REPLY

0 0

Iden — April 22, 2014

Betul tu , aku pun salu main game online kai free basic internet ni . nak surf google , fb , website lain gune opera mini je boleh lepas , klu guna chrome berjanggut tnggu loading nya

REPLY

0 0

Yuk — May 14, 2014

sape dah tukar ke pelan ini??

bole mntak tolong?? sbb sy dh taip *108*25# xdpt p0n

REPLY

2 0

Aman — May 14, 2014

Cam aku guna Youth Club, guna kod tue tak berjaya. Nak buat, kena gi Maxis Centre.

REPLY

0 0

Yuk — May 14, 2014

kena bayar x Aman?

n u bgthu cmne dgn org yg jaga kaunter tu?

REPLY

0 0

Suria — May 30, 2014

nak tanya kalau maxis yg adaa internet asas percuma ni dia pakaai wcdma ke gsm? ia adalah 2G ke 3G yer plan ni. apa apa boleh emel saya

REPLY

0 0

Zul Ganu — June 12, 2014

Opera lmbab giler kowt skunk.tpi kalu korg pndai setting jdi trbaiik la.sng kowt setting nye.tpi kalu nk sng pkai ucweb je.laju la jugak.atau line kat aq nie kuat? Ke atau aq adjust ye pnye ip? Dtmbah lgi trick ghost ehem2.hehe.blh download video youtube.trbaik la maxis.intrnet asas mcm wifi je blh dek aq.hehe

REPLY

0 0

Cons — June 20, 2014

tebaik punyerrr..,sya dah guna mexis free internet ni 7 bulan sdah,boleh buka wechat,whatsapp,facebook tapi…kalau nak buka facebook tu sya sarankan guna Opera mini-atau UC browser ia boleh meningkatkan kelajuan…

Arggh. Larat korang membaca? Dah dekat buka baru habis. Eish! Eish! So, tukar telco pulak lepas ni? Anjang dah tergugat ni. Tapi seperti anjang sebut awal tadi, buatlah penilaian, korang guna hp untuk apa? Kalau sekadar bbm, whatsapp‎, pakej Maxis ni kira berbaloi. Orang arab kata, “وبها نعمة” tapi kalau ada keperluan dengan internet, youtube dll sudah tentu tak sesuai. Anjang macamana? Anjang dah ambil keputusan guna hp bukan untuk ‘buang duit’, anjang nak jadikan hp sebagai ‘penjana kewangan’, ‘lubuk duit’, jadi matlamat berbeza. Ada orang nak kurangkan belanja, cari pakej murah. Tapi anjang nak buat duit melalui hp, maka teruslah bersama,

“TONE EXCEL”

Keterangan lanjut, hubungi anjang via whatsapp: 019-4154187

‎Atau layari:
Http://tinyurl.com/mej3hhm

 

Sent from my BlackBerry 10 smartphone.

  • celcom internet free seumur hidup (544)
  • digi 50 sen internet (188)
  • digi ghost (183)
  • digi internet 50 sen (172)
  • internet percuma seumur hidup (144)
  • trick digi unlimited (70)
  • digi 50 sen sehari (64)
  • trick digi 50 sen (57)
  • trik digi 50sen (56)
  • cara buat sim ghost (51)
  • digi 50 sen (50)
  • cara buat internet free digi (50)
  • digi ghost trick (50)
  • cara upgrade digi 4g (48)
  • cara buat digi ghost (47)
  • internet digi 50 sen sehari (46)
  • digi free internet (46)
  • cara ghost sim digi (46)
  • digi internet 50 sen sehari (46)
  • digi ghost sim (45)
  • trick digi mati laluan (42)
  • up grade altel sim card (41)
  • cara ghost celcom (40)
  • trick digi 50sen (40)
  • altel free internet (39)
  • digi 50 sen unlimited (39)
  • cara ghost digi (35)
  • internet celcom percuma seumur hidup (35)
  • naik taraf celcom 4g (34)
  • digi unlimited quota trick (32)
  • celcom internet percuma seumur hidup (31)
  • cara buat internet free celcom 2015 (31)
  • trick clixster (31)
  • clixster trick (30)
  • sim digi ghost (30)
  • cara buat digi unlimited (30)
  • trick ghost digi (29)
  • ghost digi (28)
  • cara unlimited digi (28)
  • trick digi terbaru (28)
  • trik digi terbaru (28)
  • u mobile unlimited quota trick (27)
  • celcom ghost (27)
  • sim ghost digi (27)
  • on bb bbm digi trick (27)
  • internet free seumur hidup (26)
  • digi internet RM0 50 sehari (26)
  • cara naik taraf celcom 4g (26)
  • trik digi 50 sen (26)
  • ghost sim digi (26)
Kongsikan kepada yang lain
Share

anjang

Seorang hamba Allah yang sedang berusaha mendapatkan rasa takutkan Allah dan rindukan Nabi.

15 thoughts on “***Komen Pembaca Mengenai Plan Prabayar Maxis Dengan Akses Internet percuma (64bps)***

  • February 3, 2015 at 11:02 am
    Permalink

    Beli pakej internet untuk seminngu pastu terus beli pakej internet untuk sehari..ia akan menjadikan internet basic laju la tapi pastikan pakej tenet untuk seminngu x luput..sbb walaupun tenet seminnggu dh habis tapi ia akan menarik kuota basic…

    Reply
  • May 10, 2015 at 7:39 pm
    Permalink

    Senang cite beli WiFi tm kuota pun die tak gune cukup bulan bayar gune ke talk gune me bayar….

    Reply
  • July 1, 2015 at 11:06 pm
    Permalink

    Asalamualikum
    Disini saya nk komen sikit pasal hotlink
    Saya guna simcard hotlink free internet
    Saya ada melanggan data 350 berharga 20.00rm untuk 1 bln
    Masalahnye xsampai 3 hari dah tamat tempoh
    Kata 1bulan
    Ape masalah sebenarnye ni?
    Guna internet free mmg la free tp xpuas hati..
    So beli la yg 20.00rm ingatkn ok
    Tp sama je membazir..guna xsampai 1bln
    Kelajuan internet sama je kejap xok line ni
    Ape faedahnye jual kalau xboleh guna internet?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *