***Siapa ‘Otai’ Kilang Pemerosesan Mi Kuning?***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria.Sampai di parking lot GISB Holdings SP lebih kurang jam 4am. Suruh Akmal balik ke rumahnya. Lepas Subuh baru tahu, ayahnya Us Ramlan Long balik kampung. Tiada di rumah. Subuh tu anjang berjemaah di surau bangunan baru yang rekaan binaannya diambil sebahagiannya dari Masjid Al-Aqsa. Korang dah sampai ke Palestin. Dah solat di masjid…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Berjalanlah di muka bumi dan lihatlah balasan orang-orang yang mendustakan Allah***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Di Kluang, berpeluang jumpa Tn Nik. Dapatlah beberapa tips hidup berpoligami. Lain isteri, lain wataknya. Lain pula cara pendekatannya. Kena belajar dengan ramai orang. Kena ambil keberkatannya. Malamnya pula, anjang sertai program Makan Malam Amal di Dewan Pekan Rabu. Tetapi. Meminta izin untuk bergerak awal memandangkan perjalanan masih jauh. Jam 10.30pm anjang dan…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Milad Syeikh Nizam***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Semalam 21hb Jan 2015. Rutin hidup pejuang tetap macam biasa 7773. Selagi tak capai 7773, selagi itu tetap ada rasa terkilan di hati. Bimbang akan keadilan Tuhan yang menghukum. Cukup syarat, teruslah kamu memperjuangkan agama ini. Kalau tak cukup syarat, bimbang akan ada ujian yang datang yang akan menyingkir diri ini umpama satu…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Air Bintan-Kluang***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria.Kami turunkan anak-anak pokok kelapa dll di wakaf tepi kabin di gate pagar depan. "Jirus pokok-pokok ni Leith!, " En Wahab bersuara agak tinggi. Bukan kerana marah tetapi pendengara Abu Leith agak kurang. Kena 'sound' kuat sikit. Dia sedang sibuk menyiapkan rangka pondok untuk dipasang net hitam. Kami nak buat nurseri bunga dan herba…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more