Apa itu MAE?

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria.

Tadi buka Maybank2u.com sebab nak transfer duit, tiba-tiba keluar iklan promosi Maybank MAE. Baca-baca, cek link yang ada penerangan tentang MAE terjumpa:

Maybank MAE – Apa anda perlu tahu mengenai Dompet Digital baru daripada Maybank?

Eloklah korang buka link, baca dan fahamkan. Kalau ada keperluan, bukalah Maybank MAE, mudah sikit urusan. Kalau nak buka tu, jangan lupa guna invite code anjang ni:

Invite Code: hta0303


INVITE A FRIEND,
 EARN REWARDS!

Earn exciting rewards when you invite friends to join MAE

Invite Code: hta0303

Hehehe ada kepentingan AM rupanya…

sebahagian maklumat dari link di atas.

Maybank telah pun memperkenalkan kemaskinin untuk aplikasi Maybank di Android dan iPhone sejak awal minggu ini, sekaligus menyertakan sebuah ciri baru dinamakan MAE. Pada artikel kali ini, kami akan berkongsi secara ringkas mengenai ciri terbaru yang ditawarkan oleh Maybank ini.

Apakah Itu MAE?

MAE adalah singkatan kepada Maybank Anytime, Everyone. Melaluinya, ia menawarkan sokongan dompet digital untuk memudahkan transaksi nirtunai oleh anda. Menggunakan MAE, ia mengasingkan penggunaan wang anda berbanding akaun bank Maybank biasa – sekaligus mengelak anda daripada terlebih berbelanja.

Pengguna boleh menggunakan MAE untuk melakukan pembayaran di lebih 200,000 peruncit seluruh negara yang menerima pembayaran menggunakan Maybank QRPay. Angka peruncit ini akan terus ditambah dari hari ke hari.

Selain daripada membuat pembayaran di peruncit, pengguna turut boleh menggunakan MAE untuk menerima wang daripada rakan-rakan, atau membuat pembayaran seperti menghantar wang kepada rakan, membayar bil, membeli tiket wayang, membuat tambah-nilai prabayar dan sebagainya.

MAE Boleh Didaftar Walau Tiada Akaun Maybank

Menariknya mengenai MAE ini adalah ia boleh digunakan oleh semua pengguna – walaupun seseorang itu tidak mempunyai akaun Maybank. Ini sekaligus membolehkan semua pengguna seluruh negara menggunakan dompet digital MAE dan menggunakannya dalam membuat transaksi nirtunai di pelbagai lokasi yang menerimanya.

Untuk mendaftar MAE, pengguna akan diminta untuk mengimbas kad pengenalan ketika proses pendaftaran, dan akaun akan diaktifkan serta-merta.

Menariknya adalah dimana pengguna turut boleh membuat tambah-nilai ke akaun MAE seperti akaun perbankan lain – termasuk melalui pemindahan interbank, melalui M2U, melalui mesin deposit dan sebagainya. Dengan integrasi ini juga, pengguna boleh membawa keluar wang daripada MAE ke akaun bank lain dengan mudah dan pantas.

Bagi pengguna Maybank sedia ada pula, anda hanya perlu ke aplikasi Android atau iPhone, dan mengaktifkannya. Anda akan diminta untuk membuat tambah-nilai ketika ingin mengaktifkan sokongan MAE ini.

Penawaran Kad Debit Digital Daripada Visa

Bagi pengguna yang tidak mempunyai akaun Maybank dan mendaftar akaun MAE, anda juga akan diberikan penawaran kad debit digitaldaripada Visa untuk digunakan bagi pelbagai transaksi atas-talian yang lain.

Ia berfungsi seperti kad debit Visa yang lain, dimana pengguna boleh menggunakannya untuk membuat pembayaran pada terminal melalui sokongan Maybank Pay atau Samsung Pay. Kad debit digital ini juga turut boleh digunakan untuk melakukan transaksi atas-talian melalui pelbagai web-web jual-beli di internet.

Sila teruskan membaca di link.

Kredit: https://amanz.my/2019195957/

Kongsikan kepada yang lain
Share

anjang

Seorang hamba Allah yang sedang berusaha mendapatkan rasa takutkan Allah dan rindukan Nabi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *