***Ikut Sunnah vs Ikut Yahudi***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria, "Woi, tang status ni nak tulis ape?!" "Engkau bujang ke dah kawin?, atau duda... tulis tu." "Ok, ok. Tak le susah mana isi borang ni...Dah anak 3, tak pandai tulis borang lagi... eish, eish..." "Eh, satu lagi... sex ni nak tulis apa pulak?!" "La, tak kan tu pun tak tau?" "Ye la, apa…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Pengikut Demokrasi bersatu berhadapan KTS***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Salam Maulidur Rasul saw. Moga baginda menerima sambutan yang kita adakan di tempat masing-masing walaupun di setiap tempat mempunyai cerita yang berbeza. Di Damsyik ni, dengan show yang di buat oleh anak cucu Abuya terdiri dari Jun, Hazim, Toriq, Khunais dan Aufa serta hidangan nasi kuning, ikan goreng dengan sambal, ikan goreng berempah,…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Lagi jawapan KTS***

Kongsikan kepada yang lain
Share

RESPON KTS TENTANG ARTIKEL "JADI DUTA, BUKAN DUSTA ISLAM" http://cyberita.asia1.com.sg/mkomentar/story/0,6879,206290,00.html? Alhamdulillah. Dengan berkat Nabi akhir zaman, surat keenam Kelab Taat Suami (KTS) - Singapura kepada Berita Harian dapat ditulis pada 12 RabiulAwal 1433H. Sepertimana keprihatinan Encik Abdul Rahman Basrun terhadap masyarakat Islam khususnya di Singapura, KTS menyahut seruan untuk memberi pandangan kepada ruangan Komentar bertajuk…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Antara Ujian dan Nikmat***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Warna-warni kehidupan dalam perjuangan yang penuh cabaran boleh segera mematangkan seseorang yang ingin mengambil penganjaran. Samada pengalaman orang lain, lebih-lebih yang kita sendiri lalui sendiri. Kadang-kadang untuk menerima hadiah yang besar, ujian besar mesti dilalui. Mungkin itulah yang Allah lakukan sebelum Maulid Nabi esok hari. Satu hadiah besar untuk kita, kalau dapat merayakannya.…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Kafe Nur Muhammad, Damsyik***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Pada 21-1-12, jam 2.00pm, bertempat di kompleks perniagaan sahah Maisat, berdekatan dengan Mujamma' Abu Nur, di hadapan lebih 50 orang pelajar Malaysia di Syria dan sebilangan warga tempatan dan lain-lain negara, Sy Mazlan memberi ucapan pembukaan Kafe Nur Muhammad sempena Maulud Nabawi Syarif. Manusia paling agung, yang sangat inginkan keselamatan bagi kita. Bimbang…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Lagi tentang OWC Aka KTS!***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria, Apa kabo korang? Anjang sehat zahir. Roh masih belum dapat merindui Rasulullah saw di bulan kelahiran baginda yang mulia ini. Moga kita semua dianugerahkan rasa merindui baginda. Atk. So, macam mana Malaysia dan lain-lain base GISB?! Ok semuanya? Us Hafiz akan berpeluang ke Jerman, insyaAllah. Operasi buka Mat'am di sana. Setakat ni, bekas…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

*** Isu KTS, “…Taubat nasuhalah wahai Tuan…” ***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Rabiul Awal adalah bulan yang indah. Terjemahannya yang simple 'Awal Musim Bunga'. Keindahannya bertambah-tambah bila di bulan inilah dilahirkan junjungan Nabi Muhammad saw ke dunia secara fizikal walhal secara rohnya, Nur Muhammad adalah kejadian yang pertama. Rasulullah saw manusia luar biasa sejak belum dikandung Siti Aminah lagi. Mengandungkannya dan melahirkannya sangat membahagiakan Siti…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Lelaki bermata biru dan KTS***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria, Anjang tinggal di Tal'ah Layali Syams, Awal Syari Asaduddin dekat Sahah Syamdin. Tak jauh dari Masjid Labu. Budak Melayu namakan Masjid Labu, orang sini namakan Masjid Rukniah. Dipanggil labu oleh anak pelajar kita mungkin kerana kubahnya berbentuk seperti labu berwarna coklat kemerahan. Tak ubah seperti labu. Tal'ah Layali Syams diambil sempena kedai menjual…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***KTS vs Ariff Alfian***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. KTS adalah siri-siri keajaiban yang PBT cetuskan kepada dunia. Betapa tidak, hanya sebuah kelab, yang keahliannya tak sampai tiga ribu orang, hiruk pikuk dunia yahudi dibuatnya. Tak cukup dengan wawancara di radio, tv, press conference, para 'wartawan' yahudi follow hingga ke bandar-bandar yang Abuya cetuskan untuk melihat sendiri kehidupan orang-orang Abuya. Bertemu dengan penggerak-penggerak…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***gas oh gas…***

Kongsikan kepada yang lain
Share

“Macam mana Faah?Dapat ke?” “InsyaAllah, lepas Zohor.” “Enta dengan sapa?” “Aufa.” “Bawa berapa tong?” “Tiga, minta Abang Jaed datang semula, Aufa nak sembahyang ni.” “Ramai ke orang?, Banyak ke tong?” “Lebih dua ribu tong…” “Satu lori bawa berapa tong?” “Seribu tong…” “Ok le tu, insyaAllah dapat… Tapi kita nombor berapa?” “Dalam 1800…” “Allahhh… banyak tu…”…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more