Blog AM kena block?

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Beberapa hari ini ramai orang tak dapat nak akses ke blog AM. Ramai pembaca AM yang bertanya, kenapa tak boleh buka link AM? Lebih-lebih lagi mereka yang mengikuti perkembangan delegasi GISBH ke Sarajevo Halal Fair. Tengah teruja ikut perkembangan sambutan masyarakat Bosnia terhadap dakwah GISBH via perniagaan, tengah sedap-sedap membaca, bagaimana pengunjung menikmati…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

AnjangMuor’s Travelog 2013 in review

Kongsikan kepada yang lain
Share

The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2013 annual report for this blog. Here's an excerpt: The Louvre Museum has 8.5 million visitors per year. This blog was viewed about 670,000 times in 2013. If it were an exhibit at the Louvre Museum, it would take about 29 days for that many people to see…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Ulangtahun ke 3 AnjangMuor Travelog***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Pejam celik, pejam celik dah 3 tahun umur blog ni. Asal tujuan anjang menulisnya adalah untuk menempatkan coretan perjalanan anjang yang mempunyai pelbagai peristiwa, ingin anjang kongsikan dengan kawan-kawan yang tidak berpeluang 'travel' seperti anjang. Moga-moga menjadi hiburan kepada mereka yang berpenat lelah, berjuang habis-habisan di posisi masing-masing seluruh zon GISB seantero dunia.…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

Pesanan Bonda Ummu sempena 10 Muharram- dari Blog Syh Jo.

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Bila anjang sebar link blog Syh Jo, ramai yang mengadu tak boleh buka, tak boleh baca, keluar putih saja. Anjang tak tau sebabnya. Untuk semua dpt faedah, anjang copy dari blognya dan bagi semula guna wordpress, mudah-mudahn semua boleh baca. Mzb.Luahan hati Bonda Ummu Jah AR selepas menyaksikan persembahan menarik oleh para Ibu…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

Apa kata Khairi Asyraf tentang thread Mastika yang kaitkan ABUJA dengan ABUYA?

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. AM pernah baca ada orang yang tak setuju Filem Munafik menggunakan gelaran ABUJA untuk mengaitkan dengan pemimpin ajaran sesat tapi malas nak ulas lanjut sebab AM pun tak tonton Filem tu. Lagipun Abuya dah lama beritahu, pemimpin kebenaran itu; yang sayang terlalu sayang. Yang benci terlalu benci. Nak buat filem apapun silakan. Kamu…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

Info Kesihatan: KIDNEY FAILURE.

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Oleh kerana takut hilang info ni, anjang masukkan dalam blog. Untuk bahan rujukan sendiri dan orang lain. Boleh dijadikan panduan dan peringatan. Lagipun anjang memang dah kena diabetes. Beringat-ingat. Tuan Anuar kata: SMI (Sendiri Mau Ingat). Penyakit lahir pun dah menakutkan, betapa lagi ROH FAILURE! Kat mana nak cuci? 1 minggu berapa kali?…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

GISBH Menerima Plak Penghargaan Dari Raja Thailand

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Blog AM ni, anjang harapkan jadi satu medium untuk menyalurkan aktiviti berkaitan GISB secara lebih cepat dan agak menyeluruh kepada semua staf dan para simpati. Oleh itu, kita cuba sampaikan berita-berita yang sepatutnya diterima oleh semua staf GISBH dan simpati agar menjadi sumber kekuatan untuk menyegarkan pemikiran, jiwa dan fizikal agar lebih gigih…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Sanliurfa: Kisah Nabi Ayub AS***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam Ramadhan. Ramadhan dah masuk hari ketiga. Walaupun semalam berpeluang XPDC dengan ALP sekitar Istanbul, kita tangguhkan cerita semalam. Anjang nak kongsikan XPDC ke Sanliurfa yang belum habis dikongsi.  Sebenarnya nak share di blog ni, memang tak akan dapat cover semua. Tapi paling kurang sebagai ole-ole buat pembaca setia yang belum Allah beri peluang ke…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Pengumuman***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. "Kenapala kami yang menyewa rumah, kami pula yang kena baiki pendawaian bagai di rumah ni? Kami yang kena bayar... Hai, Milud! Milud!" Aku bercakap dalam hati je, kat dalam bilik yang belum ada langsir ni. Di tingkat 3 yang boleh nampak pemandangan kawasan perumahan di bawah. Di luar bili ni, Redha, Nazif dan…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more