AnjangMuor’s Travelog 2013 in review

Kongsikan kepada yang lain
Share

The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2013 annual report for this blog. Here's an excerpt: The Louvre Museum has 8.5 million visitors per year. This blog was viewed about 670,000 times in 2013. If it were an exhibit at the Louvre Museum, it would take about 29 days for that many people to see…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Ulangtahun ke 3 AnjangMuor Travelog***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Pejam celik, pejam celik dah 3 tahun umur blog ni. Asal tujuan anjang menulisnya adalah untuk menempatkan coretan perjalanan anjang yang mempunyai pelbagai peristiwa, ingin anjang kongsikan dengan kawan-kawan yang tidak berpeluang 'travel' seperti anjang. Moga-moga menjadi hiburan kepada mereka yang berpenat lelah, berjuang habis-habisan di posisi masing-masing seluruh zon GISB seantero dunia.…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

Pesanan Bonda Ummu sempena 10 Muharram- dari Blog Syh Jo.

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Bila anjang sebar link blog Syh Jo, ramai yang mengadu tak boleh buka, tak boleh baca, keluar putih saja. Anjang tak tau sebabnya. Untuk semua dpt faedah, anjang copy dari blognya dan bagi semula guna wordpress, mudah-mudahn semua boleh baca. Mzb.Luahan hati Bonda Ummu Jah AR selepas menyaksikan persembahan menarik oleh para Ibu…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

GISBH Menerima Plak Penghargaan Dari Raja Thailand

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Blog AM ni, anjang harapkan jadi satu medium untuk menyalurkan aktiviti berkaitan GISB secara lebih cepat dan agak menyeluruh kepada semua staf dan para simpati. Oleh itu, kita cuba sampaikan berita-berita yang sepatutnya diterima oleh semua staf GISBH dan simpati agar menjadi sumber kekuatan untuk menyegarkan pemikiran, jiwa dan fizikal agar lebih gigih…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Sanliurfa: Kisah Nabi Ayub AS***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam Ramadhan. Ramadhan dah masuk hari ketiga. Walaupun semalam berpeluang XPDC dengan ALP sekitar Istanbul, kita tangguhkan cerita semalam. Anjang nak kongsikan XPDC ke Sanliurfa yang belum habis dikongsi.  Sebenarnya nak share di blog ni, memang tak akan dapat cover semua. Tapi paling kurang sebagai ole-ole buat pembaca setia yang belum Allah beri peluang ke…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Pengumuman***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. "Kenapala kami yang menyewa rumah, kami pula yang kena baiki pendawaian bagai di rumah ni? Kami yang kena bayar... Hai, Milud! Milud!" Aku bercakap dalam hati je, kat dalam bilik yang belum ada langsir ni. Di tingkat 3 yang boleh nampak pemandangan kawasan perumahan di bawah. Di luar bili ni, Redha, Nazif dan…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

Tun M sokong TMJ

Kongsikan kepada yang lain
Share

KUALA LUMPUR: Tiada undang-undang di negara ini yang melarang kerabat diraja termasuk Tunku Mahkota daripada menyuarakan pendapat. Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, menegaskan kerajaan memberi kebebasan bersuara kepada semua pihak. “Selagi kerajaan mengamalkan kebebasan bersuara, Tengku Mahkota Johor itu juga mempunyai hak untuk bersuara… melainkan ada undang-undang yang melarang baginda untuk bebas bersuara,”…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

BlackBerry Passport

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria, Lama tak menaip. Sebenarnya ni la kali pertama menaip. Kali pertama? Yesss. First time menaip guna BlackBerry Passport. Anjang punya ke? Pinjam member punya. Ok la. Sedap menaip. Cuma saiznya sesuai untuk Tn Tash je. Hehehe. Beratnya adalah dalam 3kg. Eh! Tak la sampai macam tu. Tapi memang berat. Blogger kena ada satu…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Layan Post Lama***

Kongsikan kepada yang lain
Share

‎Salam ceria, Dah lama tak up date blog. Ada problem sikit tapi dah dapat jalan keluar. InsyaAllah akan settle. Apa kata kalau kita layan post-post lama (ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ dah macam BM, plural post, post-post) di anjangmuor. Korang tolong komen-komen sikit sebab anjang nak buat buku. Dah bertahun cakap nak terbit buku, tapi tak muncul-muncul. Tu…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Jom ke Utara!***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Dah beberapa hari anjang di utara. Meeting. Kawan-kawan ramai yang datang. Macam biasa. Cuma yang dari Indonesia, nampak Tn Fauzan je, sebab dia belum balik sejak meeting yang lepas. Maklumlah wakil dari Papua. Punyala jauh. Naik pesawat dari Jakarta mengambil masa 8 jam. Perghh. Macam KL-Mekah. Mula-mula singgah Lahar Yooi, jumpa En Jalil.…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more
:)