Mangsa banjir kilat cerita detik cemas kejadian‎

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Berbagai perasaan bermain di dada bila membaca berita bencana alam yang berlaku khasnya di tanahair sendiri. Takut, cemas, sedih, simpati... bagaimanakah kalau aku yang berada di tempat mereka. Dalam situasi yang mencemaskan. Terasa juga, Allah boleh berbuat apa sahaja, kepada sesiapa saja. Maha Kuasanya Tuhan. Timbul sedikit rasa takut mengenangkan nasib diri yang…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

Ashabul Kahfi – (ii) : Cerita Tamlikha dan enam sahabatnya

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam, sebenarnya aku dah hantar semua post Ashabul Kahfi ini ke group2 di BB. Tapi memikirkan ada yang membaca blog, kita sambung lagi di blog anjang ni.... Sampai di situ pendeta yang bersangkutan berdiri lagi sambil berkata: "Jika engkau benar-benar tahu, cuba terangkan kepadaku dari apakah mahkota itu dibuat?" "Hai saudara Yahudi," kata Imam Ali…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Teppanyaki Ikhwan***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Tak nak try ke?! Salam ceria, Korang pernah makan Teppanyaki? Enjoy giler makan Teppanyaki ni. Kali pertama anjang makan ketika ke Ikhwan Coffee House di Bukit Bintang. Pastu, paling tak boleh lupa ketika makan di Mat'am Ikhwan Segambut. Sebab apa tak boleh lupa, sebab yang layan anjang ialah orang besar, sedangkan anjang ni sapa je.…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Tasbih dari Mekah***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Anjang belajar di Jordan dalam tahun 90'an. Secara tepatnya dari Januari 1990 hingga meletusnya perang teluk pertama pada Ogos 1990. Selepas menghabiskan Sanawi di Pakisan, berkhidmat sebentar di Mesir, anjang kembali semula ke Jordan.Terlalu banyak peristiwa pahit manis sepanjang di Jordan dari 1993-1998, samada ianya berlaku di Jordan atau negara berdekatan.Antara yang sangat…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

TOLONG RUNTUHKAN SEGERA KEMUNGKARAN

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. ‘Kalau tiada angin masakan pokok bergoyang’ •BN tak percaya mereka akan jadi pembangkang setelah 13 kali menang PRU berturut-turut. •Seorang Mak Cik berkata ketika menonton TV Tun M sedang angkat sumpah, “PM baru tu macam Mahathir!”, dia tak percaya, Tun Mahathir jadi PM semula. •Sebelum PRU14, DS Najib tak percaya dia PM pertama…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

10 hari pentadbiran Pakatan Harapan

Kongsikan kepada yang lain
Share

BANYAK perkara yang berlaku dalam masa 10 hari selepas Pakatan Harapan diberi mandat untuk mentadbir negara susulan kemenangan yang dicapai dalam Pilihan Raya Umum Ke-14. Reaksi yang diterima pula bercampur baur. Ada pihak yang menyambut baik manakala sebahagian lagi termasuk pemimpin-pemimpin Pakatan Harapan sendiri memberi kritikan membina. Wartawan Mingguan Malaysia, HUSSAINI AMRAN menghimpunkan tujuh peristiwa…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

Penembak Texas tidak tunjuk emosi

Kongsikan kepada yang lain
Share

SANTA FE: Pelajar berusia 17 tahun yang dikatakan membunuh 10 orang dengan melepaskan tembakan dalam kelas seni di sekolah tinggi di Houstin oleh pihak berkuasa tidak menunjukkan sebarang emosi pada pagi selepas kejadian itu, kata salah seorang peguamnya semalam. Remaja yang dikenal pasti oleh pegawai penguat kuasa undang-undang sebagai Dimitrios Pagourtzis, didakwa atas tuduhan membunuh…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***PENGAJARAN DARI FITNAH TERHADAP GISB- Siri xx-YH Tuan Dato’ Lokman Hakim Pfordten Abdul Rahim Pfordten***

Kongsikan kepada yang lain
Share

YH Tuan Dato’ Lokman Hakim Pfordten Abdul Rahim Pfordten Nama penuh beliau ialah Dato’ Lokman Hakim Pfordten Bin Abdul Rahim Pfordten. (D.I.M.P) Dato’ Lokman berasal dari Cameron Highlands, dilahirkan di Hospital Besar Ipoh pada 12hb Ogos 1968 dan dibesarkan di Cameron Highlands. Nama ayah beliau Abdul Rahim Pfordten bin Abdul Rahman Pfordten, berketurunan Jerman. Ibunya…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Kenapa GISBH Gunakan Nama Abuya?***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Ust Fakhrur kata: Dengan pengikut mereka demi mengikat anak buah, mereka masih gunakan nama Abuya demi mengepung supaya mereka tidak ditinggalkan. Kalau pembaca AM faham apa yang saya tulis sebelum ini, tak perlu saya jawab kenyataan ini. Tetapi jika penjelasan boleh membantu dan menambah kefahaman, elok dijelaskan. Jawapan ringkas: Dah memang jemaah Abuya,…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more
:)