TUN MAHATHIR ISYTIHAR PERANG TERHADAP NAJIB dari blog cerobohlagi.blogspot.com

Kongsikan kepada yang lain
Share

Sudah lama orang ramai terutama penyokong Umno/BN menunggu saat ini. Bacalah apa kata Tun Mahathir. 1. Ada orang yang memberitahu kepada Dato Seri Najib Tun Razak yang saya telah memburukkan pemerintahannya. 2. Saya tidak akan menyangkal kerana saya telah berkali-kali menegur dasar-dasar Kerajaan sekarang. 3. Saya menegur kerana saya berpendapat pemimpin yang tidak ditegur akan…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Jom ke Utara!***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Dah beberapa hari anjang di utara. Meeting. Kawan-kawan ramai yang datang. Macam biasa. Cuma yang dari Indonesia, nampak Tn Fauzan je, sebab dia belum balik sejak meeting yang lepas. Maklumlah wakil dari Papua. Punyala jauh. Naik pesawat dari Jakarta mengambil masa 8 jam. Perghh. Macam KL-Mekah. Mula-mula singgah Lahar Yooi, jumpa En Jalil.…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***DD di GISB***

Kongsikan kepada yang lain
Share

‎ salam ceria. Pagi ni, badan masih belum sehat. Malam tadi ke Manjung,lepas maghrib masuk base TLDM dengan DRY. Naik Innova. Di gate, anjang lihat tentera yang bertugas tu tabik kat kereta Kancil yang lalu. "Pegawai ke tu, naik kancil pun kena tabik?" Anjang bersuara dalam menahan sakit kepala. DRY kata, dia tengok kat stiker,…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Derita Gout dan Dayan Dayak***

Kongsikan kepada yang lain
Share

‎Salam ceria. Pagi ni rancang nak buat kelas dengan remaja TM tapi terpaksa tukar program kerana nak berkejar ke Bukit Beruntung, Ummu Salimah nak bincang dengan Yati Salim ‎perihal bakeri dan tempahan kuih raya. Ni la dunia bisnes, belum puasa lagi dah buat kuih raya. Itu satu persepsi. Boleh juga lihat dari satu sisi yang…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Sunni vs Wahabi***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria.Kita kata qunut sunat. Orang sini kata tak. Kita kata Maulid Nabi bid'ah hasanah, orang sini kata ia bid'ah dhalalah. Kita kata ziarah kubur sunat, ingatkan mati. Berdoa di kubur boleh. Orang sini kata, bid'ah. Sesat. Kita kata bertahlil sampai pahala pada si mati, di sini kata, sesat. Orang mati tak terima pahala amalan…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***di kaki Jabal Rahmah***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Hari ini di kaki Jabal Rahmah ni anjang keseorang dalam ramai. Syh Al Akhyar, Syh Hasnan, Syh Azri dan ramai lagi Mutawwif masuk 'U' Roh. Diproses di Depoh Tahanan, Jeddah. Tempat diturunkan nenek kita, Siti Hawa. Tempat bermulanya nenek kita diproses dengan kesusahan. Sedangkan sebelum itu di Syurga yang penuh kenikmatan. Rohnya ditingkatkan.…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more