***Kuarantin***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria, 13 Mei tarikh yang sangat diingati oleh rakyat Malaysia. 13 Mei tahun ni lain pula. Bukan orang Malaysia je ingat, satu dunia ingat. Kalau baca paper hari tu (sudah tentu berita semalam iaitu 12 Mei 2017) berlaku serangan siber yang melumpuhkan sistem perisian di 100 buah negara. Perisian berbentuk virus itu kemudiannya mengkodkan…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Mei 2017- Hikmah Keris Malaysia di Sg Towy dan Meeting GISB di Kota London***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria.Allah Maha Besar. Tuhan yang Maha Agung. Maha Suci dari segala kesilapan dan kesalahan bahkan segala yg berlaku di seluruh alam adalah dari pentadbiran Tuhan yang Maha Bijaksana. Tiada satu pun yang berlaku sia-sia. Semuanya berlaku penuh hikmah dan pengajaran. Walaupun hanya daun-daun kering berguguran di musim luruh atau debu berterbangan di jalan tanah…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Poligami, nikah yang disusun dan jambatan kepada Tuhan***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Mereka sepasang suami isteri yang baru 3 minggu mendirikan rumah tangga, namun si isteri bersedia menghadapi kemungkinan suaminya akan berkahwin lain. Isteri lain mungkin akan mengamuk mendengar dirinya akan dimadukan, tetapi bagi Mariatul Qibtiah Muhammad Husaini, 21, ia jalan untuk lebih mendekatkan diri kepada Allah. Ini bukan skrip drama dengan tajuk seperti "Suami Aku Encik…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Mohd Fakhrur Islam Dalam Kenangan***

Kongsikan kepada yang lain
Share

  ‎Pulang Untuk Kembali Salam ceria. Aku berkawan agak rapat dengan Zul Mokhtar walaupun lebih tua dariku dan kelasnya atas dari kelasku di Yayasan. Tapi ditakdirkan Allah kami sama-sama belajar di Jordan. Sama-sama pindah ke Pakistan. Belajar 1 kelas. Menjadi semakin rapat bila sama-sama travel dari Karachi, Pakistan pergi ke Islamabad, Quetta, Taftan Iran, Tehran,…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Tuan Nasar Dalam Kenangan***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria,Lama masa yang anjang ambil untuk menulis tentang kawan anjang Ust Din atau Tuan Nasar. Kerana apa? Kerana sampai sekarang anjang terasa seolah-olah beliau belum meninggal dunia. Rasa macam tak percaya, rakan sekelas di Bt Hampar 1987-89 telah meninggalkan alam yang fana ini, menuju alam yang abadi di umur yang masih muda. Awal 40'an.…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Siapa ‘Otai’ Kilang Pemerosesan Mi Kuning?***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria.Sampai di parking lot GISB Holdings SP lebih kurang jam 4am. Suruh Akmal balik ke rumahnya. Lepas Subuh baru tahu, ayahnya Us Ramlan Long balik kampung. Tiada di rumah. Subuh tu anjang berjemaah di surau bangunan baru yang rekaan binaannya diambil sebahagiannya dari Masjid Al-Aqsa. Korang dah sampai ke Palestin. Dah solat di masjid…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

Kursus Pemulihan Akidah Bekas Pengikut GISB di Pusat Pemantapan Akidah JAKIM, Jelebu, Negeri Sembilan.

Kongsikan kepada yang lain
Share

‎Salam ceria, sebenarnya post ni dah anjang tulis sejak hari pertama kursus bermula tapi anjang tak kongsikan kerana sebab rasa macam tak perlu. Tapi kawan-kawan ada yang bertanya. Kita share la. Maaflah, cerita dah lebih seminggu dan ada juga perkara yang tak sempat anjang coretkan. Maaf ye! Majoriti peserta berkumpul di BCH jam 12pm dan…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Titi***

Kongsikan kepada yang lain
Share

‎Salam ceria. Kawan-kawan tanya anjang, program apa? Ringkasnya, bangun pagi mandi. Bilik air banyak, tandas banyak, tak risau kalau Dr Mohd Nor Basir berlama-lama di tandas. ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ Anjang boleh guna yang lain. Tandas 6 buah, bilik air 6 bijik. Sinki ada 2. ‎Masing-masing ada katil dan almari. Untuk simpan pakaian dan beg. Siap mandi…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Muffin Ikhwan – Pasti Halal***

Kongsikan kepada yang lain
Share

MUFFIN IKHWAN - Pasti Halal Anda ingin hadiahkan buah tangan yang moden, ringkas, selera terkini dan yang paling penting SUCI, HALAL dan BERKAT?! Dapatkan segera MUFFIN IKHWAN Sungguh menyelerakan dengan empat perisa: 1. Coklat 2. Strawberry 3. Vanilla 4. Cappucinno Amat sesuai untuk: 1. Buah tangan Majlis perkahwinan 2. Jamuan Majlis Harijadi atau Perpisahan ‎3.…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Lazatnya Muffin Ikhwan!!!***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria, Di Segambut, selain dari pasaraya yang berwibawa, food court dengan ubi rebus dan ikan keringnya, butik Nur Muhammad yang membekalkan pakaian Islam terkini, ada projek terkini GISB Holdings Sdn Bhd iaitu bakeri yang mengeluarkan 'Muffin Ikhwan' pelbagai perisa. Dah 4 kali anjang ke sana. Melihat sendiri bagaimana proses pembuatan muffin oleh pekerja asal…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more