***Edirne Bandar Kelahiran Sultan Muhammad Al Fateh***

Kongsikan kepada yang lain
Share

‎Salam ceria. Hari ketiga anjang di Istanbul, kami ke ‎Edirne, bandar kelahiran Sultan Muhammad Al Fatih. Jaraknya 255km dari rumah tamu GISB di Acerkent, Istanbul. Dengan kenderaan Mercedes Sprinter 315, 12+1 seater. Bekalan dah ada. Nasi biryani kambing. Power giler, sebab Chef Nazif Abah Ekhwan yang masak. Tapi bekalan lebih penting dari biryani kambing adalah…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Travel***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Asyik travel je anjang ni! Mungkin ada yang kata begitu. Dah nama blog ni..."....Travelog", memang sepatutnya banyak cerita tentang jalan-jalan. Korang tak suka jalan-jalan ke? Kena keluar jalan-jalan. Korang tau tak, budak lelaki yang tembak 20 orang kanak-kanak dan 6 orang dewasa, termasuk mak dia pun ditembaknya di AS baru-baru ni, bukan jenis…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Travel lagi?! – ii Di mana kategori kita?***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Di dunia lagi manusia telah di kelas-kelaskan. Di kategorikan mengikut asas yang tertentu. Mengikut keupayaan yang tertentu. Contoh ketara bila travel begini, masuk ke perut pesawat, walaupun 'flight' yang sama, lorong permulaannya dibezakan antara 'first class' dan 'business class' berbanding 'economy class'. Si ekonomi class akan melalui kedua-dua class tersebut, melihat selesa sungguh…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more