***Mei 2017- Hikmah Keris Malaysia di Sg Towy dan Meeting GISB di Kota London***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria.Allah Maha Besar. Tuhan yang Maha Agung. Maha Suci dari segala kesilapan dan kesalahan bahkan segala yg berlaku di seluruh alam adalah dari pentadbiran Tuhan yang Maha Bijaksana. Tiada satu pun yang berlaku sia-sia. Semuanya berlaku penuh hikmah dan pengajaran. Walaupun hanya daun-daun kering berguguran di musim luruh atau debu berterbangan di jalan tanah…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

Israel Mulakan Serangan Darat ke Atas Gaza

Kongsikan kepada yang lain
Share

  Agensi |Kemas kini:Julai 18, 2014 (Diterbitkan pada: Julai 18, 2014 04:43 MYT) Gaza diserang masuk hari ke-10 pada Jumaat. -gambar fail BAITULMUQADDIS: Tentera Israel memperluaskan Operasi Perlindungan Sempadan yang dilancarkan sejak 10 hari lalu dengan mengerahkan tenteranya masuk ke Semenanjung Gaza dan memulakan operasi serangan darat awal hari ini.Ia memaklumkan operasi ketenteraan itu diperluaskan…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Air***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria.Pagi tadi guna weinak Ummu Halimah, call Mak Muar, bertanya khabar. Dah lama tak jenguk mak dan abah. Musim sejuk di Irbid, teringatkan musim hujan di Kg Tengah. Entah tenggelam ke halaman rumah tu atau tak. Maklumlah hujan hampir setiap petang. Mak bercerita, musim cuti ramai yang buat majlis kahwin. Beberapa orang saudara mara…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Jordan Terkini bukti Imam Mahdi semakin hampir munculnya***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Sepanjang malam semalam keadaan di Irbid tak tenang. Di celah-celah sorakan dan teriakan serta hon kenderaan jumhur yang berhimpun mengadakan tunjuk perasaan samada puak penentang kerajaan atau penyokong, kedengaran juga seren dari kereta-kereta peronda polis yang bersahut-sahutan. Rakyat Jordan yang tidak puas hati dengan keputusan kerajaan menaikkan harga bahanapi, tidak menghiraukan cuaca sejuk…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Haji Akbar, Milad Abuya & Taufan Sandy***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Bi barakah RSA abdaul kitabah. Beberapa hari ini kita membaca berita dan melihat foto-foto kemusnahan besar akibat taufan Sandy di AS. Apa yang kita fikirkan? Rasanya baru beberapa hari lepas AS tunjuk kuat dengan datangkan 2 Buah kapal induknya ke Semenanjung Malaysia dan Sabah. Pastu buat program tanpa minta izin dengan kerajaan Malaysia…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Singapura oh Singapura***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Kalau tak silap, Anjang mula pergi ke Singapura pada tahun 1981. Abah buatkan paspot terhad. Lupa berapa harganya. Masa tu orang Kampung Tengah shopping kat Woodlands. Tukaran duit pun tak banyak beza. Anjang ingat mereka hanya berbelanja simple-simple je; epal, roti Peranchis, kain pelikat. Pak Itam Satun ayah Pak Utih Mahfar pernah anjang…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Mohd Sabu Habis Modal***

Kongsikan kepada yang lain
Share

.Salam ceria. Ramadhan ni nak cakap yang baik-baik je. Ta'rif yang baik ialah, cakap kebenaran. Cakap yang hak. Walaupun kadang-kadang orang yang dengar rasa sakit, sebab terkena kepala dia. Walau cakap tu terkena batang hidung sendiri, terasa pahit. Kena cakap juga. Sabda Nabi SAW: 'Qulil haq, walau kana murra', tak yah terjemahla.. Semua dah hafal. Ok,…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

Doa Perjuangan Imam Mahdi

Kongsikan kepada yang lain
Share

Ya Allah engkau adalah keselamatan.Maka keselamatan itu hanyalah dari Mu dan oleh Mu.Engkau juga Ya Allah Maha Suci lagi Maha Tinggi sedangkan kami hamba-hambaMu, adalah Maha tersilap lagi Maha hina dina. Oleh itu kebesaran dan kemuliaan itu sebenarnya hanyalah hak Mu Allah. Sebab itu kami berjanji bahawa kami akan sungguh-sungguh mendengar dan akan sanggup untuk taat…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***li yaqul kullun ma syaa an yaqul***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Tunggulah, kamu tak akan rugi walau sesaat. Ya Allah, jadikanlah kami orang-orang yang menunggu-nunggu janjiMu. Jangan jadikan kami orang yang berputus asa dari rahmatMu. Malanglah orang yang tak tau menau tentang janji Tuhan untuk umat Islam di akhir zaman, lalu tidak terlibat langsung menagih janji Tuhan. Lebih-lebih lagi rugi bagi mereka yang telah…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Ikut Sunnah vs Ikut Yahudi***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria, "Woi, tang status ni nak tulis ape?!" "Engkau bujang ke dah kawin?, atau duda... tulis tu." "Ok, ok. Tak le susah mana isi borang ni...Dah anak 3, tak pandai tulis borang lagi... eish, eish..." "Eh, satu lagi... sex ni nak tulis apa pulak?!" "La, tak kan tu pun tak tau?" "Ye la, apa…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more