***Jom ke Mat’am Nur Muhammad, Irbid!***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Dah lama tak jenguk blog ni. Dulu alasan tak ada BB, skrg dah ada. Zain lagi, tak ada problem setakat ni macam Orange yang selalu meragam & makan kredit dan Umniah yang 2g tu, "̮=D=))"̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮=D=))"̮, . Zain ni, sebulan kena JD13 sekali dengan dhoribah. Tak sehebat Malaysia, ada yang hanya RM70++…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Dari Batu 12 ke Damsyik***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria, tak tau apa akan berlaku seterusnya di Syria. Tapi yang pasti, Bashar atau lebih glamour di kalangan pelajar Malaysia dengan gelaran Pak Long akan pasti jatuh. Dah hampir 1 bulan rombongan pelajar tajaan GISB meninggalkan Ruknuddin, Damsyik satu bas. Mujahid pula keluar dengan van sarat dengan barang mat'am, dalam 20 kotak. Free tak…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Salji Ajlun dan Menteri Belia Jordan***

Kongsikan kepada yang lain
Share

*Salam ceria. 'Jom ke Ajlun!' Abu Mubarak mengajakku dan Sy Wahab. 'Ana nak balik Irbid' kataku sambil menyiapkan beg galas hitamku. 'Nanti kami hantar le kat mujamma', jom la... Main salji!' Di Syria, kami sama-sama ke Bludan. Ye, salji turun di Ajlun... Ajlun pun bukan jauh sangat dari Jerash. Ajlun antara tanah yang tinggi di…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

Salam ceria. La…

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Lama tak jenguk blog, sibuk pindah dari Damsyik ke Irbid. Bukan jauh sangat pun. Kalaulah tiada border politik antara 2 negara, anjang rasa dalam 1jam setengah ke 2jam je. Tapi, dek kerana urusan cop mengecop paspot dan kastam, rasanya haritu, 4 jam baru sampai. Barang punyalah banyak, tapi berkat RSA, selamat semuanya tanpa…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Rasulullah saw bersama GISB***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Lama tak jenguk blog, sibuk pindah dari Damsyik ke Irbid. Bukan jauh sangat pun. Kalaulah tiada border politik antara 2 negara, anjang rasa dalam 1jam setengah ke 2jam je. Tapi, dek kerana urusan cop mengecop paspot dan kastam, rasanya haritu, 4 jam baru sampai. Barang punyalah banyak, tapi berkat RSA, selamat semuanya tanpa…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

Salam ceria. La…

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Lama tak jenguk blog, sibuk pindah dari Damsyik ke Irbid. Bukan jauh sangat pun. Kalaulah tiada border politik antara 2 negara, anjang rasa dalam 1jam setengah ke 2jam je. Tapi, dek kerana urusan cop mengecop paspot dan kastam, rasanya haritu, 4 jam baru sampai. Barang punyalah banyak, tapi berkat RSA, selamat semuanya tanpa…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more