***Fail Sulit-5***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Ada masalah sikit dalam tulisan anjang bila translate dari English ke BM. 'File' dalam BI. Anjang terjemah ke BM dengan 'Fail'. Anjang faham. Sebab anjang yang tulis. Orang Malaysia pun faham, anjang rasa. Tapi orang Australia jadi 'confuse' sebab 'fail' dalam BI, punyai makna yang lain iaitu 'Gagal'. hahaha terasa gagal anjang dalam…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Fail Sulit-4***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Anjang harap korang baca dengan teliti coretan ni. Ia simple, bentuk cerita je. Tapi isunya berat. Iaitu perancangan bertahun-tahun musuh yang menyelinap dalam jemaah. Berlakon sebagai ahli. Tetapi merosakkan perpaduan dan kasih sayang. Atas kasih sayang Allah, janji Tuhan terhadap jemaah ini, Abuya dah diberitahu awal. Lalu disampaikan pada Syh Fakhrur. Bonda Wasilah…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Fail Sulit-3***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria.Bila musuh berjaya mengikis kepercayaan di hati dan pemikiran pengikut sebuah jemaah dari membenarkan kata-kata pemimpin agungnya, ketahuilah ujian besar sedang menunggu pengikut-pengikut tersebut. Abuya dah kata musuh, ada yang tak percaya. Lebih percaya kepada musuh dari orang-orang Abuya. Lakonan yang dibuat oleh musuh berjaya meyakinkan ahli jemaah bahawa dia adalah ahli yang komited.…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more