***Fail Sulit-5***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Ada masalah sikit dalam tulisan anjang bila translate dari English ke BM. 'File' dalam BI. Anjang terjemah ke BM dengan 'Fail'. Anjang faham. Sebab anjang yang tulis. Orang Malaysia pun faham, anjang rasa. Tapi orang Australia jadi 'confuse' sebab 'fail' dalam BI, punyai makna yang lain iaitu 'Gagal'. hahaha terasa gagal anjang dalam…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Growing stronger despite ban***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Bi barakati RSA aktubu. 'Jauhari sahaja yang mengenal manikam'. Dulu, waktu anjang baru mula pandai membaca, apa saja bahan bacaan yang ada di rumah, anjang baca. Pernah terjumpa peribahasa di atas. Masa tu tak tau maksudnya. Ingatkan si Johari tu kawan dengan seorang India bernama Manikam. Jadi dia yang paling kenal kawannya itu.…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Haji Akbar, Milad Abuya & Taufan Sandy***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Bi barakah RSA abdaul kitabah. Beberapa hari ini kita membaca berita dan melihat foto-foto kemusnahan besar akibat taufan Sandy di AS. Apa yang kita fikirkan? Rasanya baru beberapa hari lepas AS tunjuk kuat dengan datangkan 2 Buah kapal induknya ke Semenanjung Malaysia dan Sabah. Pastu buat program tanpa minta izin dengan kerajaan Malaysia…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Santai dan Taufan Sandy***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Bi barakah RSA aktub. Lepas pakej wirid cara bersenam kerana nak elakkan mengantuk ketika berwirid, aw ma sammaituha (atau apa yang aku namakan) 'Terapi Ikhwan', anjang mulakan sembang pagi dengan syabab di villa GISB Duwwar Qubbah. Sepatutnya 13 orang, tinggal 12 je. Siapa tak ada? Ooh, Jaeid. Tak pe la, huwa mutazawwij, dia…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***”Bertaubatlah dan Kembali Mengikut Arahan Jemaah!” Sidi Abu Khalid***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Alhamdulillah, dengan berkat, karamah RSA, Ummu Anas dah sampai ke Mekah. Dengan berkat mereka jugalah saya ingin kongsikan catatan ini.  Sangat banyak jasa Ummu Anas terhadap jemaah Abuya di Jordan khususnya. Ini sangat dirasai bagi yang lama berkhidmat di Jordan. Kalau setakat datang singgah-singgah seminggu dua, melancong. Makan-makan kat restoran. Pekena syawarma atau…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Pesanan Syh Fakhrur untuk Pemimpin Pelapis***

Kongsikan kepada yang lain
Share

PENJELASAN DARI SYEIKH FAKHRURRAZI TENTANG:Dilantik Menjadi Pemimpin Bukan Lesen Untuk Bebas Buat Keputusan SendiriDalam Islam setiap sesuatu itu ilmunya mesti jelas. Ada takrif, sifat dan syarat sesuatu itu. Misalnya tentang SAHABAT. Rasulullah SAW memberikan ilmu yang jelas tentang apa atau siapa itu SAHABAT.Sahabat itu ialah orang yang beriman, hidup sezaman, bertemu dan berjuang bersama Rasulullah…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Kamu yang buta wahai yang mendakwa Pencinta Rasulullah***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Korang kena faham, mengkafirkan dengan mengatakan seseorang itu bersikap seperti kafir atau lebih jahat dari kafir adalah 2 perkara yang berbeza. Mengkafirkan menyentuh soal aqidah. Mengatakan seseorang berperangai seperti atau lebih jahat dari kafir adalah persoalan luaran. Bila anda mendakwa ((belum ada dalam sejarah mana-mana mursyid di dunia ini mengkafirkan@melabelkan anak buahnya yahudi))…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more