***Sanliurfa: Memburu Keberkatan Nabi Ibrahim AS – i***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. "Berkat, berkat, berkat... Semuanya berkat ke??!! Kena ada usaha dan pengalaman. Kena ada modal gak! Tak kan semuanya kerana berkat. Taasub sangat!" Begitu luahan kemarahan orang yang tak tau tentang berkat atau terancam dengan kekuatan berkat bila terlepas emosinya. Tak tau la apa yang mengancam dirinya atau Islam bila berkat diperjuangkan. Teringat ada…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Kuarantin***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria, 13 Mei tarikh yang sangat diingati oleh rakyat Malaysia. 13 Mei tahun ni lain pula. Bukan orang Malaysia je ingat, satu dunia ingat. Kalau baca paper hari tu (sudah tentu berita semalam iaitu 12 Mei 2017) berlaku serangan siber yang melumpuhkan sistem perisian di 100 buah negara. Perisian berbentuk virus itu kemudiannya mengkodkan…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***158 penerima darjah kebesaran dan pingat Sultan Pahang***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Atas nama Jabatan Agama, kalau tak silap anjang, Jabatan Agama Islam Selangor lah yg mula-mula menggunakan kaedah yang berbeza dalam berhadapan dengan GISBH hingga terjalin kerjasama yg banyak antara kedua pihak. Atas nama AADK, GISB banyak bekerjasama dengan AADK di Kedah. Atas nama kerajaan negeri khususnya melibatkan pelancongan, GISBH khasnya melalui CEOnya, kerjasama…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Mei 2017- Hikmah Keris Malaysia di Sg Towy dan Meeting GISB di Kota London***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria.Allah Maha Besar. Tuhan yang Maha Agung. Maha Suci dari segala kesilapan dan kesalahan bahkan segala yg berlaku di seluruh alam adalah dari pentadbiran Tuhan yang Maha Bijaksana. Tiada satu pun yang berlaku sia-sia. Semuanya berlaku penuh hikmah dan pengajaran. Walaupun hanya daun-daun kering berguguran di musim luruh atau debu berterbangan di jalan tanah…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more