***KTS sangat relevan***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria, Antara tujuan asas penubuhan KTS adalah untuk mengajak isteri-isteri mentaati suami sesuai dengan ajaran Islam yang menetapkan lelaki adalah pemimpin kepada para wanita. Firman Allah: الرجال قوامون على النساء Ertinya: Orang-orang lelaki itu adalah pemimpin bagi orang-orang perempuan. Kalau di dalam kehidupan berumahtangga, maka suamilah pemimpin. Isteri dan anak-anak pengikut. Suami Imam, isteri…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Ikut Sunnah vs Ikut Yahudi***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria, "Woi, tang status ni nak tulis ape?!" "Engkau bujang ke dah kawin?, atau duda... tulis tu." "Ok, ok. Tak le susah mana isi borang ni...Dah anak 3, tak pandai tulis borang lagi... eish, eish..." "Eh, satu lagi... sex ni nak tulis apa pulak?!" "La, tak kan tu pun tak tau?" "Ye la, apa…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Pengikut Demokrasi bersatu berhadapan KTS***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. Salam Maulidur Rasul saw. Moga baginda menerima sambutan yang kita adakan di tempat masing-masing walaupun di setiap tempat mempunyai cerita yang berbeza. Di Damsyik ni, dengan show yang di buat oleh anak cucu Abuya terdiri dari Jun, Hazim, Toriq, Khunais dan Aufa serta hidangan nasi kuning, ikan goreng dengan sambal, ikan goreng berempah,…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Lagi tentang OWC Aka KTS!***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria, Apa kabo korang? Anjang sehat zahir. Roh masih belum dapat merindui Rasulullah saw di bulan kelahiran baginda yang mulia ini. Moga kita semua dianugerahkan rasa merindui baginda. Atk. So, macam mana Malaysia dan lain-lain base GISB?! Ok semuanya? Us Hafiz akan berpeluang ke Jerman, insyaAllah. Operasi buka Mat'am di sana. Setakat ni, bekas…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***Lelaki bermata biru dan KTS***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria, Anjang tinggal di Tal'ah Layali Syams, Awal Syari Asaduddin dekat Sahah Syamdin. Tak jauh dari Masjid Labu. Budak Melayu namakan Masjid Labu, orang sini namakan Masjid Rukniah. Dipanggil labu oleh anak pelajar kita mungkin kerana kubahnya berbentuk seperti labu berwarna coklat kemerahan. Tak ubah seperti labu. Tal'ah Layali Syams diambil sempena kedai menjual…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more

***KTS vs Ariff Alfian***

Kongsikan kepada yang lain
Share

Salam ceria. KTS adalah siri-siri keajaiban yang PBT cetuskan kepada dunia. Betapa tidak, hanya sebuah kelab, yang keahliannya tak sampai tiga ribu orang, hiruk pikuk dunia yahudi dibuatnya. Tak cukup dengan wawancara di radio, tv, press conference, para 'wartawan' yahudi follow hingga ke bandar-bandar yang Abuya cetuskan untuk melihat sendiri kehidupan orang-orang Abuya. Bertemu dengan penggerak-penggerak…

Kongsikan kepada yang lain
Share
Read more